Σε 23 προσαγωγές και δύο συλλήψεις προχώρησαν χθες το βράδυ η Αστυνομία μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν περιμετρικά του κτιρίου Παπαστράτος στην οδό Ιάσονος.
Οι δύο συλληφθέντες είναι ένας 17χρονος και ένας 34χρονος.  Ο 17χρονος συνελήφθη για διατάραξη κοινής ειρήνης και ο 34χρονος για εμπρησμό.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν έληξε η ειρηνική πορεία περίπου 350 ατόμων στο κέντρο του Βόλου για την 10η επέτειο της δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου.

Αντιεξουσιαστές τοποθέτησαν μάλιστα, για να περιφρουρήσουν τον χώρο γύρω από την είσοδο του Πανεπιστημίου, στην οδό Ιάσονος, ατσαλόσυρμα, τόσο κάθετα από τη Μαυροκορδάτου με Δημητριάδος, όσο και επί της Ιάσονος με κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος σε διερχόμενο δικυκλιστή. Το ατσαλόσυρμα το έδεσαν από το χερούλι καταστήματος και μέχρι απέναντι σε κολόνα ταμπέλας επί της Μαυροκορδάτου με Δημητριάδος, ενώ το ίδιο έπραξαν και επί της Ιάσονος. Επίσης έριξαν τουλάχιστον 30 μολότοφ εναντίον των αστυνομικών, που απάντησαν με «βροχή» από δακρυγόνα, κάνοντας την ατμόσφαιρα αποπνικτική. Τα σύννεφα από τα δακρυγόνα και τον καπνό από τα καμένα λάστιχα ήταν ορατά από εκατοντάδες μέτρα. Οι αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν το πανεπιστημιακό κτίριο και κατόρθωσαν να διασπάσουν τους αντιεξουσιαστές, 30 περίπου εκ των οποίων κατευθύνθηκαν από την παραλιακή οδό, προς την εκκλησία του Αγ. Κωνσταντίνου, βάζοντας πάλι φωτιές και καταδιωκόμενοι από διμοιρία των ΜΑΤ και αστυνομικούς της Ασφάλειας και μοτοσικλετιστές της ΔΙΑΣ. Εκεί και διαλύθηκαν προς τους δρόμους της συνοικίας του Αγ. Κωνσταντίνου.

Αυτοί που βρίσκονταν εντός του χώρου του Πανεπιστημίου, συνέχισαν τον πετροπόλεμο με τους αστυνομικούς των ΜΑΤ, που βρίσκονταν ακροβολισμένοι επί της Φιλελλήνων και τη Μαυροκορδάτου, ενώ έβαλαν φωτιές και στη γωνία των οδών Ιάσονος με Φιλελλήνων. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αναρχικοί είχαν κουβάδες με πέτρες…

Η ατμόσφαιρα πέριξ του Θόλου του Πανεπιστημίου είχε γίνει αποπνικτική από τα δεκάδες δακρυγόνα που έπεσαν, ενώ η Τροχαία είχε διακόψει την κίνηση των οχημάτων επί της Ιάσονος στην Κ. Καρτάλη και επί της Πολυμέρη στην Ι. Καρτάλη, για να μην εισέρχονται τα οχήματα στη Δημητριάδος.

Ο «πόλεμος» συνεχίστηκε μέχρι τις 10 περίπου το βράδυ.