Με δεδομένη, μια πρώτη αξιολόγηση που μπορούμε να κάνουμε από τις προσλαμβάνουσες μας, μετά τη μερική άρση των μέτρων από την 4η Μαΐου και την κατάσταση που επικρατεί μετά τη λειτουργία της εμπορικής αγοράς, διαπιστώνουμε τελικά, πως είναι επιβεβλημένη και η λειτουργία των καταστημάτων εστίασης και υγειονομικού ενδιαφέροντος. Απορίας άξιον πως ουρές ατελείωτες έξω από αλυσίδες καταστημάτων, δεν δημιουργούν προβληματισμό, ή έστω αυτός ο προβληματισμός παραμένει μόνο στη σκέψη, ενώ ο προβληματισμός για τη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης και υγειονομικού ενδιαφέροντος, συνεχίζει να τα κρατά κλειδωμένα.

Όπως το σύνολο των εμπορικών καταστημάτων έχει συμμορφωθεί απόλυτα με τη νέα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα μας, λαμβάνοντας όλα τα  μέτρα προφύλαξης από την πανδημία του COVID-19, έτσι και οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων εστίασης και υγειονομικού ενδιαφέροντος, θα λάβουν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα, με μάσκες και αντισηπτικά και όλα τα μέτρα τήρησης απόστασης που θα υποδειχθούν είτε από το Υπουργείο σας, είτε από τους ειδικούς λοιμωξιολόγους. Οι ίδιοι έχουν αποδείξει κατά το παρελθόν το πόσο υπεύθυνοι και πειθαρχημένοι είναι, κατά τους τακτικούς ελέγχους που διενεργούν οι υπηρεσίες μας.

Καθημερινά και εμείς γινόμαστε αποδέκτες διαμαρτυριών των επιχειρηματιών, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με οικονομικό μαρασμό και οριστικό κλείσιμο των επιχειρήσεων τους, εάν δεν λειτουργήσουν άμεσα.

Εκτός αυτού το άνοιγμα των καταστημάτων θα αποσυμφορήσει σε μέγιστο βαθμό τις παραλίες, τις πλατείες και όλους τους δημόσιους κοινόχρηστους χώρους, όπου παρατηρείται καθημερινά μεγάλος συνωστισμός.

Για αυτό το λόγο ζητούμε να επανεξετάσετε, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα της πορείας της πανδημίας, το άμεσο άνοιγμα και αυτών των καταστημάτων.