Δυναμική προβολή της Σκιάθου στη διεθνή τουριστική έκθεση TTG Incontri

Πραγματοποιήθηκε στο Ρίμινι Ιταλίας, από τις 13/10 έως τις 15/10 2016

fb_img_1476690917229Ο Δήμος Σκιάθου συμμετείχε για δεύτερη συνεχή χρονιά με δικό του περίπτερο στη συγκεκριμένη έκθεση η οποία πραγματοποιείται για τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού. Στο Ρίμινι Ιταλίας παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Σκιάθου κ. Δημήτρης Πρεβεζάνος, ο οποίος σε άπταιστα ιταλικά, συναντήθηκε με τους ιταλούς πράκτορες και έδωσε συνέντευξη σε διακεκριμένους δημοσιογράϕους στους οποίους παρουσιάστηκε και οπτικοακουστικό υλικό αναδεικνύοντας τη φυσική ομορφιά αλλά και την πολιτιστική κληρονομιά της Σκιάθου.

fb_img_1476690913494Η δημοσιογράϕος κα Ελένη Σαρικώστα και συνεργάτιδα του Δήμου Σκιάθου στην Ιταλία για θέματα τουρισμού, επιμελήθηκε τις συναντήσεις με τα ιταλικά πρακτορεία και τους δημοσιογράϕους. Επίσης ο κ. Πρεβεζάνος είχε συναντήσεις με εκπροσώπους των ιταλικών αερογραμμών «Meridiana» και «Volotea», με τη Volotea να έχει ήδη ανοίξει την επιλογή των online κρατήσεων για το 2017 και την πρώτη πτήση να πραγματοποιείται στις 30 Μαΐου. Ακόμα έγινε ιδαίτερη αναφορά στη τεράστια άνοδο των επισκεπτών από την Ιταλία κατά την φετινή τουριστική περίοδο, αφού μόνο κατά τον μήνα Αύγουστο 15.406 επισκέπτες από την Ιταλία αφείχθησαν στο αεροδρόμιο «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης».
Στην τουριστική έκθεση παρευρέθηκαν ακόμα ο τουριστικός πράκτορας κ. Αλέξανδρος Ευσταθίου και ο επιχειρηματίας κ. Νικόλαος Πρέκας οι οποίοι με τη σειρά τους πραγματοποίησαν συναντήσεις με ιταλούς πράκτορες στο περίπτερο της Σκιάθου.
Η καθιερωμένη συνάντηση των επαγγελματιών του τουρισμού στο Ρίμινι, επιβεβαίωσε την Σκιάθο για το 2017, ως έναν από τους αγαπημένους προορισμούς για τους Ιταλούς. Σε αυτό βοηθάνε οι πτήσεις των ιταλικών αερογραμμών από Ρώμη, Μιλάνο, Βέρονα, Βενετία, Τορίνο, Νάπολη, Μπάρι.