Πραγματοποιήθηκε στις 25 και 26 Ιανουαρίου στο Divani Palace στη Λάρισα, το ΙΙ Ευρωπαϊκό Forum Ανάπτυξης της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε συνεργασία με την εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, όπου ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, σε συνέχεια του εννεαετούς αποτυπώματος της διοίκησής του στην περιοχή, ανέπτυξε το όραμα της Περιφέρειας για την Θεσσαλία του 2030 και ανέδειξε τον οδικό χάρτη για την επίτευξη των στόχων αυτών.

Από αριστερά: Σταμάτης Περίσσης Δήμαρχος Σκοπέλου, Πέτρος Βαφίνης Δήμαρχος Αλοννήσου, Αθανάσιος Ζλατούδης Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Β. Σποράδων , Βασίλειος Πινακάς Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, Γιάννης Μπουτίνας Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Τουρισμού

Οι τοποθετήσεις των αρμοδίων Υπουργών και Υπηρεσιακών Παραγόντων έδωσαν την δυνατότητα σε όλους τους παρευρισκομένους να αποκτήσουν μια καθαρότερη εικόνα για την επόμενη ημέρα στην Θεσσαλία.

Ιδιαίτερη θέση και σημασία για τις Σποράδες, καθ’ όλη την διάρκεια του Συνεδρίου, κατείχε η τελευταία Συνεδρία του Αναπτυξιακού Forum, που σήμανε και την λήξη του, με θέμα τον Τουρισμό. Οι τοποθετήσεις της Υπουργού Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη και του Υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, πάνω στο θέμα του Τουρισμού, επιβεβαίωσαν την επικαιροποιημένη θέση της Κυβερνησης για την συστράτευση του Πολιτισμού και του Τουρισμού στην Χώρα μας.

Από Αριστερά: Αθανάσιος Ζλατούδης Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Β. Σποράδων, Σταμάτης Περίσσης Δήμαρχος Σκοπέλου, Λίνα Μενδώνη Υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Αγοραστός Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Πέτρος Βαφίνης Δήμαρχος Αλοννήσου, Άγγελος Ξηντάρης Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της συνεργίας μεταξύ πολλών συναρμόδιων υπουργείων, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των δήμων της Θεσσαλίας, αποτελεί το πρωτοπόρο έργο της ανάδειξης των Αρχαίων Ναυαγίων της περιοχής και της ένταξης τους στο προσφερόμενο τουριστικό προϊόν της Χώρας μας, με κορωνίδα όλων το επισκέψιμο υποβρύχιο μουσείο, της Περιστέρας στην Αλόννησο.

Μετά το πέρας του συνεδρίου, αποτυπώθηκε η διάθεση περαιτέρω συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την συνεχή ανάδειξη και προώθηση της τοπικής οικονομίας.

Στις εργασίες του συνεδρίου συμμετείχαν από τις Σποράδες ο κ. Αθανάσιος Ζλατούδης, Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Β. Σποράδων για θέματα Τουρισμού Πολιτισμού Ακτοπλοϊκών Συνδέσεων και Συγκοινωνιών, ο κ. Πέτρος Βαφίνης, Δήμαρχος Αλοννήσου, ο κ. Σταμάτης Περίσσης, Δήμαρχος Σκοπέλου και ο κ. Άγγελος Ξηντάρης, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου και Πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου.

Από αριστερά: Σταμάτης Περίσσης Δήμαρχος Σκοπέλου, Αθανάσιος Ζλατούδης Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Β. Σποράδων, Πετρος Βαφίνης Δήμαρχος Αλοννήσου

Θοδωρής Τζουμας