Φέτος, στις 8 Σεπτεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Φυσικοθεραπείας, το μήνυμα της εκστρατείας της είναι «Φυσικοθεραπεία και Χρόνιος πόνος».

Τα τελευταία χρόνια μετά την νομοθετική καθιέρωση της Ημέρας Μυοσκελετικής Υγείας (30 Σεπτεμβρίου), το Κ.Δ.Σ του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών αποφάσισε να ταυτίζεται η θεματολογία των δυο ημερών (Παγκόσμια Ημέρα Φυσικοθεραπείας και Ημέρα Μυοσκελετικής Υγείας) και  να αρχίζουν οι εκδηλώσεις στις 8 Σεπτεμβρίου και να κορυφώνονται στις 30 Σεπτεμβρίου.

Οι φυσικοθεραπευτές συνεργάζονται μαζί με τους Πολίτες που πάσχουν από χρόνιο πόνο  ώστε να τους βοηθήσουν να αποκτήσουν τον έλεγχο του πόνου, χρησιμοποιώντας διάφορα μέσα όπως είναι η εκπαίδευση απέναντι στον πόνο, στρατηγικές αντιμετώπισης, επίλυση προβλημάτων, δραστηριότητες ρυθμού προπόνησης, υγιεινή ύπνου και χαλάρωση.

Οι φυσικοθεραπευτές βοηθούν στο να γίνει κατανοητό πώς ο πόνος λειτουργεί ως ένα ενσωματωμένο σύστημα συναγερμού το οποίο στην περίπτωση του χρόνιου πόνου συχνά ενεργοποιείται πολύ πιο εύκολα. Θα σας βοηθήσουν να μειώσετε τον φόβο σας απέναντι στον πόνο και να διερευνήσετε μακροπρόθεσμες στρατηγικές για την οικοδόμηση της εμπιστοσύνης μέσω της συμμετοχής σας σε δραστηριότητες που αποφεύγατε οι οποίες προκαλούν πόνο ή σας φοβίζουν ώστε να ανακτήσετε ξανά τον έλεγχο.

Η θεραπευτική άσκηση περιλαμβάνεται πάντα στις οδηγίες για την αντιμετώπιση του χρόνιου πόνου. Ρωτήστε τον φυσικοθεραπευτή σας, τον ειδικό εμπειρογνώμονα.

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι, οι φυσικοθεραπευτές ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ, από τις 8 Σεπτεμβρίου και έως τις 30 Σεπτεμβρίου,  δέχονται τους Πολίτες που πάσχουν από χρόνιο πόνο ΔΩΡΕΑΝ, για να τους συμβουλεύουν για την αντιμετώπιση και τη διαχείριση του χρόνιου πόνου.

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας , το Περιφερειακό Τμήμα της Μαγνησίας προγραμματίζει  στις 19-20 Οκτ 2019, Διημερίδα με θέμα: Άκρος Πόδας-Παθολογία και Αποκατάσταση.

Σας αναφέρουμε ότι, στο προαναφερόμενο πλαίσιο, ο Π.Σ.Φ. έχει προχωρήσει στη δημιουργία σχετικού τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σποτ, για αναφορά των βασικών σημείων των μηνυμάτων της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας, σας επισυνάπτουμε το σχετικό υλικό ενημέρωσης και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων, για τη δημοσιοποίησή τους.