Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις μέρες μας, έχουν ανοίξει δυστυχώς τις πύλες σε κάθε είδους κακόβουλου κουτσομπολιού και ψέματος, σε κάθε είδους προπαγάνδα, σε κάθε παραπλάνηση και μάλιστα χοντροκομμένη, σε χαρακτηρισμούς που δεν έχουν τεκμηρίωση και πάντα, μα πάντα, για κάποιους σκοπούς όχι καθαρούς.. και σίγουρα ιδιοτελείς.. Με δυο λόγια, ο κιτρινισμός πάει σύννεφο!!
Υβρεολόγιο, φήμες και δολοφονία χαρακτήρων!
Κι η λογική που τα στηρίζει όλα αυτά, είναι: λέγε λέγε, στο τέλος κάτι θα μείνει.. Θα πέσει σωρευτικά πάνω στην προσωπικότητα ενός ανθρώπου, μέχρι να εξοντωθεί ηθικά και πολιτικά.
Όμως ξεχνούν ότι, άλλο είναι το δικαίωμα κριτικής και ελεύθερης έκφρασης! Αυτό, έχει κάποιο νόημα, όταν μάλιστα υφίσταται και μια αμφίδρομη επικοινωνία. Με δυο λόγια η σωστή κριτική μόνο εποικοδομητική μπορεί να είναι..
Όμως, η απαξίωση ανθρώπων και η ύβρις, δεν έχει καμία σχέση μ αυτό..
Οι δολοφόνοι χαρακτήρων, έχουν αρκετά πολεμοφόδια για να πετύχουν τους στόχους τους.. Για να εξουδετερώσουν τον αντίπαλο.. Συκοφαντία, πρόκληση, πλαστογραφία, εκβιασμό, κακή σάτιρα.. Και χρησιμοποιούν επίσης ένα όπλο: την επανάληψη.. Μ αυτήν προσπαθούν να πείσουν τον όχλο και να τον μετατρέψουν σε εκτελεστικό όργανο.. Απαξιωτικά δημοσιεύματα, τρολς, πρόστυχα επίθετα…
Όμως η δολοφονία χαρακτήρων είναι η πιο δειλή κι αδιάντροπη τακτική.. τη χρησιμοποιούν μόνο αυτοί που δεν έχουν να δώσουν τίποτα άλλα… Γι αυτό αυτή η τακτική δεν οδηγεί, παρά μονάχα στην εξαχρείωση…