Για τα θέματα λειτουργίας συνολικά των δημοτικών παιδικών σταθμών, αλλά και το ειδικότερο θέμα που προκλήθηκε από την αρχική δήλωση του Υπουργού Παιδείας για την υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση για δύο χρόνια, στις ηλικίες 4 και 5 ετών, συζήτησαν σε χθεσινή τους συνάντηση ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλλής με το προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Βόλου και τους εργαζόμενους των δημοτικών παιδικών σταθμών.
Από τους εργαζόμενους διατυπώθηκαν οι επιφυλάξεις για τις επιπτώσεις μιας τέτοιας απόφασης στο εργασιακό τους μέλλον και στη συνέχιση λειτουργίας των δημοτικών παιδικών σταθμών.
Από την πλευρά του ο κ. Μπαλλής διευκρίνισε ότι με νεότερη δήλωσή του ο Υπουργός Παιδείας τόνισε ότι θα ισχύσει το δικαίωμα επιλογής των γονέων αν θα εγγράψουν τα 4χρονα παιδιά τους σε δημόσιο νηπιαγωγείο ή σε δημοτικό παιδικό σταθμό, ενώ σε κάθε περίπτωση η υλοποίηση ενός τέτοιου σχεδιασμού έχει χρονικό ορίζοντα τριετίας.
Ακόμη, ο κ. Μπαλλής υπενθύμισε ότι για φέτος αυξάνεται σε 100.000 ο αριθμός των παιδιών που θα εγγραφούν σε δημοτικούς σταθμούς με voucher, αυξημένος κατά 8.000 σε σχέση με πέρσι, κάτι που δείχνει την πρόθεση της κυβέρνησης να στηρίξει τη λειτουργία των δημοτικών παιδικών σταθμών.
Για το ίδιο θέμα, τονίστηκε ότι προκειμένου να διευκρινιστούν λεπτομέρειες και ζητήματα τεχνικής φύσης, σχετικά με τη δήλωση του Υπουργού Παιδείας, θα υπάρξει συνάντηση τις επόμενες μέρες μεταξύ του Υπουργού Εσωτερικών κ. Πάνου Σουρλέτη και του Υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου.
Τέλος, σε συζήτηση που έγινε σχετικά με το θέμα των συμβασιούχων στους ΟΤΑ, μετά τη διαρροή πληροφοριών για απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που ακυρώνει την επέκταση των συμβάσεων και ζητά επιστροφή καταβεβλημένων μισθών, ο κ. Μπαλλής τόνισε ότι σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση δεσμεύτηκε ότι με νομοθετική πρωτοβουλία θα καταβληθούν οι μισθοί στους συμβασιούχους και πρόσθεσε ότι από την κυβέρνηση αναζητείται ένα πλαίσιο συμφωνίας που θα διασφαλίζει το εργασιακό μέλλον των συμβασιούχων, και το οποίο προκαλεί, όπως είπε, την αντίδραση και αντίθεση μέρους της αντιπολίτευσης αλλά και κάποιων αιρετών.
Ο βουλευτής Μαγνησίας παρέλαβε ψήφισμα με τις θέσεις του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, το οποίο θα διαβιβαστεί στα αρμόδια υπουργεία δια της κοινοβουλευτικής οδού.