Δελτίο Τύπου

Για έβδομη χρονιά φέτος στη Σκόπελο διοργανώνεται το Διεθνές Νεανικό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Σκοπέλου (SIFFY). Είναι ένα εβδομαδιαίο φεστιβάλ κινηματογράφου για παιδιά ηλικίας 8 – 18 ετών, το μοναδίκο στην Μεσόγειο, όπου για τη διοργάνωση του οποίου απαιτείται προετοιμασία ενος έτους.

Δεκαπέντε παραγωγοί-σκηνοθέτες (filmmakers) απ’ όλο τον κόσμο καλούνται να συνεργαστούν με περίπου 100 παιδιά για επτά ημέρες και να τα βοηθήσουν να δημιουργήσουν μόνα τους ταινίες μικρού μήκους. Τα παιδιά γίνονται σκηνοθέτες , σεναριογράφοι, ηθοποιοί στις δικές τους ταινίες. Κάθε χρόνο το φεστιβάλ έχει ένα θέμα σχετικό με το νησί της Σκοπέλου. Το θέμα φέτος είναι «Η Μητέρα Γη». Στη διάρκεια του SIFFY, τα παιδια ενημερώνονται απο ανθρώπους που το επαγγελμά τους σχετίζεται άμεσα με τη γη έτσι ώστε να αποκτήσουν ερεθίσματα και ιδέες για τη δημιουργία των ταινιών. Όλες οι ταινίες θα προβληθούν την τελευταία μέρα, 2 Αυγούστου στις 21:00 μ.μ. του φεστιβάλ στο αμφιθέατρο του Πεπαρήθειο Δημοτικού Σχολειού Σκοπέλου.

Οι καλύτερες ταινίες του SIFFY θα προβηθούν σε φεστιβάλ του εξωτερικού. Παλαιότερες ταινίες έχουν προβληθεί στην Κίνα, την Αγγλία, την Κορέα, την Ισπανία και πολύ γνωστά φεστιβάλ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αρκετές από αυτές έχουν κερδίσει κινηματογραφικά βραβεία. Αυτό έδωσε την ευκαιρία σε παιδιά που συμμετείχαν στο φεστιβάλ να ταξιδέψουν στην Κορέα, την Ισπανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες για τη συμμετοχή τους σε άλλα φεστιβάλ.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,
Υπέυθυνη Τύπου,
Νόρα Στέφου

Φωτογραφίες από προηγούμενα χρόνια της SIFFY

Ο κατάλογος διεθνή σκηνοθετών γνωστή στον τομέα εργασίας τους

Ο κατάλογος όπου οι ταινίες έχουν προβληθεί στο παρελθόν σε διεθνής Φεστιβάλ.