Έλληνας φέρεται να εµπλέκεται στο κύκλωµα διακίνησης ναρκωτικών που θα µετέφερε 300 κιλά καθαρής κοκαΐνης από το Εκουαδόρ στην Αυστραλία.

Ως «εγκέφαλοι» της χρηµατοδότησης, της οργάνωσης και του συντονισµού της µεταφοράς της κοκαΐνης φέρονται να είναι τόσο ο ίδιος, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης καφετέριας στην Αθήνα, όσο και ένας ακόµη Ελληνας µε έναν Αλβανό που συνελήφθησαν χθες από αστυνοµικούς της Υποδιεύθυνσης ∆ίωξης Ναρκωτικών.

Με βάση αστυνοµικές πηγές, αρχηγικό ρόλο είχε ο δεύτερος Ελληνας που συνελήφθη, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης µάντρας αυτοκινήτων στο Κορωπί, µε εισαγωγές οχηµάτων από ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γερµανία. Ο ίδιος, µάλιστα, βρισκόταν εδώ και καιρό στο µικροσκόπιο των Αρχών ως ύποπτος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Οι τρεις συλληφθέντες φέρονται να έδωσαν το ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ για τη µεταφορά των ναρκωτικών.

Σύµφωνα µε τις ίδιες πηγές ενηµέρωσης, ο Αλβανός συνεργός τους είχε συλληφθεί κατά το παρελθόν στην Ιταλία και ήταν επιφορτισµένος κυρίως µε τη διαµεσολάβηση µε τα υπόλοιπα µέλη της εγκληµατικής οργάνωσης που ζουν στο εξωτερικό. Η πληροφορία για το κύκλωµα διεθνικού χαρακτήρα που διακινούσε τη συγκεκριµένη ναρκωτική ουσία δόθηκε από την αµερικανική DEA και άµεσα στήθηκε δίκτυο συνεργασίας αστυνοµικών υπηρεσιών από διαφορετικές χώρες.

Η µεγάλη ποσότητα κοκαΐνης εντοπίστηκε επιµελώς κρυµµένη σε κρύπτες και µέσα σε ειδικές συσκευασίες σε ιστιοπλοϊκό στον Ισηµερινό, όπου οι αστυνοµικοί πέρασαν χειροπέδες σε άλλα έξι άτοµα.

Η µεγάλη ποσότητα της κοκαΐνης εντοπίστηκε επιµελώς κρυµµένη σε κρύπτες και µέσα σε ειδικές συσκευασίες σε ιστιοπλοϊκό στον Ισηµερινό

Σύµφωνα µε πληροφορίες, οι τρεις συλληφθέντες στην Ελλάδα φέρονται να έδωσαν το ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ για τη µεταφορά της κοκαΐνης στην Αυστραλία, µε τους αστυνοµικούς να µην αποκλείουν το ενδεχόµενο ποσότητα αυτής να την «έσπρωχναν» σε δεύτερο χρόνο και στην Ελλάδα. Και οι τρεις φαίνεται ότι έστησαν βήµα προς βήµα τη µεταφορά της κοκαΐνης προς την Αυστραλία, ενώ υπεύθυνος για τη µίσθωση και την επάνδρωση του ιστιοπλοϊκού φέρεται να ήταν ο Αλβανός συλληφθείς.
Οι εµπλεκόµενες διωκτικές Αρχές ερευνούν εξονυχιστικά όλα τα κανάλια επικοινωνίας που είχαν τα µέλη του πολυδαίδαλου κυκλώµατος ανά τον κόσµο. Για τον λόγο αυτό ο αριθµός των συλλήψεων, που µέχρι χθες το βράδυ ανέρχονταν συνολικά σε εννέα, αναµένεται να αυξηθεί.