Ο επικεφαλής Σταύρος Θεοδωράκης (2Α) με τον ευρωβουλευτή Μίλτο Κύρκο (Α) και τους βουλευτές, Γιώργο Αμυρά (Δ) και Σπύρο Δανέλλη (2Δ), στη συνεδρίαση της Μεγάλης Συνέλευσης των Αντιπροσώπων (ΜΕΣΥΑ) του Ποταμιού, την Κυριακή 1 Ιουλίου 2018, στο Μέγαρο Μουσικής. Εγκρίθηκε η πρόταση του Σταύρου Θεοδωράκη να αποχωρήσει το Ποτάμι από το Κίνημα Αλλαγής. Όπως έγινε γνωστό πριν λίγο η πρόταση εγκρίθηκε με 97 υπέρ, 16 κατά και 5 λευκά επί των παρόντων μελών της Μεγάλης Συνέλευσης των Αντιπροσώπων που απαριθμεί 250 μέλη. Η πρόταση του επικεφαλής του Ποταμιού προβλέπει συνέδριο του Ποταμιού τον Οκτώβριο για την έγκριση πολιτικών θέσεων, την πολιτική συνεργασιών και εκλογή νέων ηγετικών οργάνων. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Το διαζύγιο του Ποταμιού από το Κίνημα Αλλαγής αποφάσισαν βουλευτές και στελέχη του, εγκρίνοντας την εισήγηση του επικεφαλής Σταύρου Θεοδωράκη.

Η αποχώρηση του Ποταμιού από το Κίνημα Αλλαγής εγκρίθηκε με 97 ψήφους, σύμφωνα με τις πληροφορίες από -τη κεκλεισμένων των θυρών- συνεδρίαση του ανώτατου καθοδηγητικού οργάνου του Ποταμιού, της Μεγάλης Συνέλευσης των Αντιπροσώπων (ΜΕΣΥΑ) που απαριθμεί 250 μέλη.

Κατά της εισήγησης του Σταύρου Θεοδωράκη ψήφισαν 16 στελέχη, ενώ υπήρξαν και πέντε λευκά.

Αποσύρθηκε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, και δεν τέθηκε σε ψηφοφορία η πρόταση του Μίλτου Κύρκου και του ηγετικού στελέχους Γιάννη Μεΐμάρογλου για παραμονή στο ΚΙΝΑΛ υπό συγκεκριμένους όρους.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης μετά το τέλος της ψηφοφορίας έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να προσχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ. Νωρίτερα, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση ενοχλημένος από την κριτική που δέχθηκε για τις επιλογές του ανέφερε κατά πληροφορίες ότι είναι «υβριστικό να λέγεται ότι το Ποτάμι θα αντικαταστήσει τους ΑΝΕΛ στη κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Η πρόταση του επικεφαλής του Ποταμιού προβλέπει συνέδριο του Ποταμιού τον Οκτώβριο για την έγκριση πολιτικών θέσεων, την πολιτική συνεργασιών και εκλογή νέων ηγετικών οργάνων.

Αργότερα, αναμένονται επίσημες δηλώσεις του Σταύρου Θεοδωράκη, ο οποίος οι πληροφορίες θέλουν να έχει ήδη επικοινωνήσει με τη Φώφη Γεννηματά, για να της ανακοινώσει το αποτέλεσμα, αλλά και να τη διαβεβαιώσει ότι δεν επιθυμεί τη δημιουργία πολεμικού κλίματος με το ΚΙΝΑΛ.

Η συζήτηση που ακολούθησε της εισήγησης του Σταύρου Θεοδωράκη για αποχώρηση από το ΚΙΝΑΛ διεξήχθη σε έντονο κλίμα.

Την εισήγηση του κ. Θεοδωράκη δέχθηκαν οι περισσότεροι βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος χωρίς ωστόσο να λείψουν και αντιδράσεις, προτάσεις για συμβιβασμό, αλλά και ανοιχτές δηλώσεις διαφοροποίησης.