Η Ζ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας και Ν. Σποράδων διανέμει δωρεάν σε όλους τους κυνηγούς άδειες χρήσης διαδικτυακής εφαρμογής (Wep app) που αφορά τη θήρα με την έκδοση άδειας θήρας στους κατά τόπους Κυνηγετικούς Συλλόγους. O Kentavros είναι η πιο ολοκληρωμένη εφαρμογή για τον κυνηγό καθώς παρέχει το σύνολο των χαρτών των απαγορευμένων περιοχών πανελλαδικά. Περισσότερες από 4.000 περιοχές ρύθμισης θήρας και απαγορεύσεων στην ελληνική επικράτεια βρίσκονται σε αυτή την επιλογή. Η ενημέρωση για την είσοδο σε απαγορευμένη περιοχή γίνεται αυτόματα χρησιμοποιώντας το γεωγραφικό στίγμα.
Επίσης, υπάρχει καταγραφή περισσοτέρων από 40 ειδών θηραματικού ενδιαφέροντος, αναγράφονται όλες οι κυνηγετικές αρχές, σύλλογοι, δασαρχεία , ιδιωτικοί φύλακες θήρας.
Ακόμη, με την εφαρμογή γίνεται ασφαλής η άσκηση του κυνηγιού, δίνοντας τη δυνατότητα στον κυνηγό να επικοινωνήσει άμεσα με πρόσωπα της επιλογής του ακόμη και χωρίς σήμα κινητής τηλεφωνίας, σε περίπτωση που αντιμετωπίζει κατάσταση έκτακτης ανάγκης, γνωστοποιώντας τους αυτόματα το ακριβές γεωγραφικό του στίγμα.