Διαβεβαίωση για αποκατάσταση των κατοίκων στη Σκόπελο

Διαβεβαίωση ότι οι κάτοικοι της Σκοπέλου θα αποζημιωθούν για τις ζημιές που υπέστησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου του 2015, μόλις ολοκληρωθούν οι εκκρεμότητες του 2014, έλαβε από την υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, ο δήμαρχος του νησιού, Χρήστος Βασιλούδης, σε επικοινωνία που είχε μαζί της την περασμένη εβδομάδα.

Σε ότι αφορά το κόστος των ζημιών σε δημοτικές υποδομές του νησιού, όπως δρόμους, κτίρια, δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης, από την κακοκαιρία του περασμένου Γενάρη, αυτό ανέρχεται στα 2.900.000 €, όπως τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου ο κ. Βασιλούδης.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σκοπέλου, έχει ήδη συνταχτεί τεχνικό δελτίο καταγραφής όλων των ζημιών σε δημοτικές υποδομές, το οποίο από την προηγούμενη εβδομάδα έχει παραδοθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών, Οικονομικών, αλλά και τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας.

Επίσης, όπως είπε ο κ. Βασιλούδης, την περασμένη εβδομάδα, πραγματοποιήθηκε περιοδεία των προϊσταμένου και υποδιευθυντή του ΕΛΓΑ από τη Λάρισα στη Σκόπελο και τώρα αναμένονται εκτιμητές γεωπόνοι προκειμένου να γίνει καταγραφή των ζημιών, ενώ οι αγρότες έχουν κάνει ήδη τις δηλώσεις τους στο Δήμο. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, οι περισσότερες ζημιές εντοπίζονται σε θραύσεις ελαιόδεντρων και στους κορμούς των εσπεριδοειδών που έχουν ανοίξει όπως ανέφερε.