Στον μαγικό κόσμο του διαδικτύου τίποτα δεν μένει κρυφό. Παρά το γεγονός, λοιπόν, ότι οι Βαυαροί ήταν μέχρι σήμερα εξαιρετικά φειδωλοί σε ό,τι είχε να κάνει με την επόμενη γενιά της BMW X5, δύο φωτογραφίες του επιβλητικού σε διαστάσεις και προδιαγραφές SUV έβαλαν τέλος στο μυστήριο.

Όπως αναμενόταν, η νέα γενιά του αυτοκινήτου επενδύει σε γνώριμα σχεδιαστικά στοιχεία θυμίζοντας, σε αυτό το επίπεδο τουλάχιστον, τη μικρότερη X3.

Οι ομοιότητες ανάμεσα στα δύο αυτοκίνητα αναμένεται παρόλα αυτά να επεκταθούν και σε άλλους τομείς και ειδικότερα στα κινητήρια σύνολα και στα συστήματα μετάδοσης. 

Το πλαίσιο το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία της νέας BMW X5 προέρχεται από τη Σειρά 5, καθιστώντας βέβαιο τον περιορισμό του συνολικού βάρους και ως εκ τούτου τη βελτίωση της αποδοτικότητας και των δυναμικών χαρακτηριστικών.

Η πορεία του αυτοκινήτου στην ευρωπαϊκή αγορά αναμένεται να ξεκινήσει το φθινόπωρο, ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι το προσεχές διάστημα η BMW θα προσθέσει ένα ακόμα SUV στην γκάμα της, το οποίο μάλιστα θα ξεπερνά σε διαστάσεις την X5 διεκδικώντας με αυτόν τον τρόπο τον τίτλο του κορυφαίου.