Στις 16 Ιανουαρίου και ώρα 15.00 μ.μ. συναντήθηκαν στα γραφεία του Δικτύου Δάφνη στην Αθήνα, Γενικός Δ/ντής Κωνσταντίνος Κομνηνός,  με τον Δήμαρχο Σκοπέλου Σταμάτη Περίσση και την Εκπρόσωπο της Σκοπέλου στο Δίκτυο Δάφνη Εύα Καραμεσίνη και συζητήθηκε η δυνατότητα για τεχνική υποστήριξη προς το Δήμο Σκοπέλου για μία σειρά έργων που αφορούν τους τομείς υποδομών όπως :
-Δίκτυα οδοφωτισμού και ύδρευσης και την δυνατότητα καταγραφής υφιστάμενης κατάστασης και προτάσεων για την αναβάθμιση αυτών.
-Συνεργασία του Δήμου Σκοπέλου στο πλαίσιο Ευρωπαϊκών Έργων και την υποστήριξη από το Δάφνη στην υλοποίηση του οράματος του Δήμου για την μετατροπή της Σκοπέλου “σε Έξυπνο Νησί” ενσωματώνοντας διαφορετικές τεχνολογικές λύσεις σε όλες τις υποδομές ξεκινώντας από τον τομέα της ύδρευσης και συνεχίζοντας στους υπόλοιπους τομείς.
Τέλος συζητήθηκε και ο τομέας απορριμάτων και για την διαχείρισή του σχετικά με την υποβολή σχετικών προτάσεων για την χρηματοδότηση έργων και την δυνατότητα υποστήριξης του Δάφνη προκειμένου να δημιουργηθεί GIS καταρχήν στους τομείς του δημοτικού φωτισμού και της ύδρευσης παραχωρώντας μας ταυτόχρονα και την πλατφόρμα λειτουργίας του GIS.
Καταλήξαμε σε μία πρώτη επίσκεψη και συνάντηση εργασίας στο νησί της Σκοπέλου στα μέσα Φεβρουαρίου με ένα επιτελείο συνεργατών του Δικτύου Δάφνη.
Τέλος συζητήθηκε το θέμα για την αναβάθμιση κτηρίων και την παραγωγή ενέργειας από ενεργειακές κοινότητες για την κάλυψη ενεργειακών αναγκών του Δήμου.