Δεδομένων των πρωτόγνωρων συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία, οι όροι λειτουργίας των φυσικών καταστημάτων κρίνονται αβέβαιοι, τόσο για την περίοδο των εορτών, όσο και για τον χειμώνα που έρχεται.
Στα πλαίσια αυτού το Επιμελητήριο Μαγνησίας ξεκινάει τη δημιουργία ESHOP DIRECTORY. Πρόκειται για ένα ψηφιακό επιχειρηματικό ευρετήριο λειτουργίας των τοπικών ηλεκτρονικών καταστημάτων.

Σκοπός είναι από τη μία ο κάθε πολίτης που θα θελήσει να στηρίξει την τοπική οικονομία, να κάνει χρήση του ευρετηρίου, το οποίο με την διάθεση των σχετικών φίλτρων θα του δώσει τη δυνατότητα με εύκολο και γρήγορο τρόπο να δει τα τοπικά ηλεκτρονικά καταστήματα που υπάρχουν διαθέσιμα, με τα βασικά στοιχεία επικοινωνίας τους, και από τη άλλη τα τοπικά ηλεκτρονικά καταστήματα να προβληθούν με ίσους όρους στο τοπικό καταναλωτικό κοινό.

Παράλληλα, στον σχεδιασμό του Επιμελητηρίου Μαγνησίας είναι η άμεση διοργάνωση online seminars για δημιουργία e-shops, η ανάπτυξη και προβολή του eshop και η προώθηση των πωλήσεων.
Απώτερος στόχος της νέας δράσης του Επιμελητηρίου Μαγνησίας είναι η δημιουργία μίας ισχυρής αγοραστικής συνείδησης που θα μπορέσει να στηρίξει τις επιχειρήσεις του τόπου μας, και κατά συνέπεια την τοπική οικονομία και κοινωνία. Λεπτομέρειες για τη λειτουργία του ψηφιακού ευρετηρίου e-shop, αλλά και των υπολοίπων δράσεων του Επιμελητηρίου Μαγνησίας θα ανακοινωθούν άμεσα.