Τα σχολεία άνοιξαν σήμερα και στο Δήμο Σκιάθου για την έναρξη μιας σχολικής χρονιάς που θα είναι διαφορετική από τις άλλες λόγω του κορωνοϊού και που κανείς δεν ξέρει πώς θα καταλήξει, καθώς η πανδημία συνεχίζεται στην χώρα.

Ρεπορτάζ : Νίκος Τζούμας 
Κάμερα : Θωμάς Καρβούνης

Το Skiathoslife.gr από νωρίς το πρωί βρέθηκε στα διδακτήρια για τον εντοπισμό τυχόν προβλημάτων κάτι που δε συνέβη εκτός από την περίπτωση του 1ου Νηπιαγωγείου όπου οι γονείς του Β’ τμήματος δεν είχαν ενημερωθεί πως δεν θα χρειαστεί να μεταφέρουν τα παιδιά τους λόγω έλλειψης εκπαιδευτικού.

Σήμερα πάντως η διευθύντρια του Νηπιαγωγείου κα Δημοπούλου με ανάρτησή της στη σελίδα του Νηπιαγωγείου καλεί τους γονείς αύριο να φέρουν τα παιδιά τους κανονικά για να απασχοληθούν με το πρόγραμμα του σχολείου

Στα υπόλοιπα σχολεία δεν υπήρξε κανένα σημαντικό πρόβλημα και όλα κύλισαν ομαλά. Η κάμερα και ο φωτογραφικός φακός βρέθηκε στο 1ο & 2ο Δημοτικό Σχολείο καθώς και στο Γυμνάσιο και Λύκειο Σκιάθου.

Ο Δήμαρχος Σκιάθου τόνισε πως “η επιστροφή στα θρανία φέτος είναι διαφορετική παρά την πρωτόγνωρη περίοδο, με υπομονή και συνεργασία θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα και να μείνουμε ασφαλείς.
Εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς, ο Δήμος Σκιάθου τους προηγούμενους μήνες εργαστήκαμε πυρετωδώς, ώστε η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς να γίνει με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια για μαθητές, εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους, στο πλαίσιο των οδηγιών του Ε.Ο.Δ.Υ. . Μετά από πολλά χρόνια, πραγματοποιήθηκαν φέτος εργασίες στο κτήριο του Γυμνασίου – Λυκείου, του 1ου Δημοτικού, του 1ου Νηπιαγωγείου, ενώ είναι σε εκκρεμότητα βελτιώσεις στους χώρους υγιεινής, στα προαύλια, και σε επόμενο χρόνο θα γίνουν αντίστοιχα έργα στα σχολεία του 2ου Δημοτικού και του 3ου Νηπιαγωγείου. Ο Δήμος Σκιάθου, σε συνεργασία με τις σχολικές επιτροπές, με μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα συνεχίζει και εντείνει την προσπάθεια για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών στην εκπαίδευση στον τόπο μας. Με τα έργα αυτά, δημιουργούμε καλύτερες και ασφαλέστερες συνθήκες λειτουργίας στα σχολεία μας, με γνώμονα πάντα, ότι η σημαντικότερη επένδυση για το μέλλον του τόπου μας, είναι η επένδυση στον τομέα της Παιδείας.
Καλή αρχή!
Καλή σχολική χρονιά σε όλους!”

Ο Δήμαρχος Σκιάθου μίλησε στο Skiathoslife.gr για τη νέα σχολική χρονιά