Τις ανησυχίες των επιχειρηματιών της Σκιάθου, ενός από τα τουριστικότερα νησιά της Ελλάδας, που βλέπει τη φετινή περίοδο να χάνεται ελέω κορωνοϊού, μετέφερε ο Δήμαρχος, Θοδωρής Τζούμας, μιλώντας στο Ράδιο ΑΚΡΟΑΜΑ 99.8.

Ο Δήμαρχος Σκιάθου αναφέρθηκε στα μέτρα που έχει λάβει η δημοτική Αρχή για τη «θωράκιση» των μόνιμων κατοίκων από τον ιό που έχει προκαλέσει πανδημία, τονίζοντας πως σε κάθε περίπτωση είναι απαραίτητο να υπάρξει έλεγχος των αφίξεων τόσο από θαλάσσης όσο και από αέρος. Για τον λόγο αυτό, εξάλλου, σε συνεργασία και με τη Fraport, όσοι φτάνουν στο αεροδρόμιο της Σκιάθου εγγράφονται σε σχετικό κατάλογο, ενώ τους χορηγείται και ένα φυλλάδιο με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Όσον αφορά στην προστασία του νησιού από θαλάσσης, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία που υπήρξε σε συνεργασία με τους δημάρχους των άλλων δύο νησιών των Σποράδων για αυστηρή απαγόρευση της ακτοπλοϊας την περίοδο του Πάσχα και επιπλέον την υποχρεωτική καραντίνα όσων φτάνουν στο νησί.

«Εδώ και δύο εβδομάδες έχουμε αφίξεις στο νησί από την Ταϋλάνδη, την Αμερική, τη νότιο Αφρική, την Ιταλία, τη Γαλλία κλπ, ανθρώπων που έρχονται είτε για δραστηριοποίηση επαγγελματική είτε επειδή διατηρούν σπίτια στην Σκιάθο. Αν συμβεί κάτι όμως, δε θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε υγειονομικά, γι αυτό και ζητήσαμε να ληφθούν αυτά τα μέτρα», δήλωσε ο κ. Τζούμας.

Ο Δήμαρχος Σκιάθου αναφέρθηκε και στα εκτενή μέτρα που έχουν ληφθεί για την προστασία των κατοίκων, όπως η παροχή συνδρομής σε ανήμπορους πολίτες, οι απολυμάνσεις σε δημόσιους χώρους αλλά και η χορηγία απολυμαντικών σε περισσότερες από 60 οικογένειες.

Παράλληλα, ο κ. Τζούμας, μετέφερε την αγωνία των επιχειρηματιών και των ανθρώπων του τουρισμού για τη φετινή τουριστική περίοδο, η οποία μάλλον θα καθυστερήσει – αν αρχίσει δηλαδή κάποια στιγμή.

Όπως είπε ο Δήμαρχος, δεν υπάρχει καμία κινητοποίηση για τον τουρισμό κι αν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί μέχρι τον Ιούνιο, υπάρχει φόβος πως θα δημιουργηθεί πρόβλημα ρευστότητας.

Η αγωνία είναι μεγάλη, τόνισε ο κ. Τζούμας, γι αυτό και, καλώς εχόντων των πραγμάτων, από τον Μάιο θα αρχίσει μια πιο «επιθετική» τουριστική προβολή της Σκιάθου. Ήδη, για τον λόγο αυτό, εγκρίθηκε από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης ποσό 330.000 ευρώ για το πρόγραμμα της τουριστικής προβολής του δήμου Σκιάθου.

 

ΠΗΓΗ: akroama.gr