Όσοι τον γνωρίζουμε ξέρουμε ποιος είναι ο Δημήτρης κατά τους Σκιαθίτες και εκτός της Σκιάθου Μπαλαλάς. Δεν είναι σίγουρα ένας απλός κυβερνήτης σκάφους που σε περνάει από τον Κατηγιώργη στις Κουκουναριές ή σε πηγαίνει στην Γλώσσα.

Ο Δημήτρης έχει σώσει ζωές και αυτός και οι συνεργάτες του. 24 ώρες το 24ωρο έχει το κινητό δίπλα του για να βρεθεί κοντά στους συνανθρώπους του που τον έχουν ανάγκη. Πολλές φορές μπορεί να βάζει σε κίνδυνο την ζωή του αλλά ποτέ των επιβατών.

Δουλεύοντας ως Κυβερνήτης μεταφέρει συνανθρώπους που χρήζουν άμεσης ανάγκης, για λογαριασμό του ΕΚΑΒ, σε συνεργασία πάντα με το λιμεναρχείο και το κέντρο υγείας Σκιάθου, στο κεντρικό νοσοκομείο του Βόλου, αψηφώντας τις δύσκολες καταστάσεις και τις αντίξοες καιρικές συνθήκες.
Μέσα από αυτόν τον αγώνα έχει  συνειδητοποιήσει τι σημαίνει να μένεις χειμώνα καλοκαίρι σε νησί, συμμερίστηκε τον πόνο και τον φόβο των συνανθρώπων του όπως αναφέρει στο βιογραφικό του

Ο Δημήτρης δεν δοκιμάζεται όμως μόνο στα κύματα του Αιγαίου αλλά και της πολιτικής σκηνής και κυρίως αυτής του Α’ βαθμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια που βάζει στόχους και έχει την ελπίδα – όπως όλοι οι Ναυτικοί άλλωστε – πως θα βρει λιμάνι όχι για τον ίδιο αλλά για τους πολίτες και κυρίως τα παιδιά.

Αν είστε από αυτούς που θέλουν την σιγουριά και την ελπίδα δώστε του έναν από τους σταυρούς του Ψηφοδελτίου του Νίκου Πλωμαρίτη (Καράμπελα)

Ν.Τ