Ανέβηκε προχθές στην Διαύγεια απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σκιάθου, που έκρινε πως ο Δημοσιογράφος Χρήστος Τσιότρας, στην σελίδα που διατηρεί στο Facebook έπραξε λάθος και κακώς ανάρτησε κείμενο που δημιουργούσε (σύμφωνα με το κείμενο στην Διαύγεια) ανησυχίες ή φόβο στους πολίτες, κατά παράβαση των διατάξεων του άρθρου 191 Π.Κ., και μάλιστα σε ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα για τον Δήμο Σκιάθου, δηλαδή την προστασία του περίφημου δάσους των Κουκουναριών, σε ευαίσθητη χρονικά στιγμή, δηλαδή μεσούσης της θερινής – τουριστικής περιόδου, με ανοικτά μέτωπα πυρκαγιών στη χώρα (Σκόπελος, Κινέττα, Πεντέλη, Κρήτη κ.λ.π.). Και τούτο διότι οι ανωτέρω αναφορές είναι καθόλα ψευδείς και συκοφαντικές για την φήμη και την υπηρεσιακή επάρκεια του Δήμου Σκιάθου, του οποίου μειώνεται το κύρος, καθόσον η δεξαμενή για την πυρασφάλεια στις Κουκουναριές δεν έχει μείνει ποτέ από νερό και κανείς δεν έχει διαμαρτυρηθεί σχετικώς, αφού δεν υφίσταται θέμα.

ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ 

Εμείς λοιπόν να θεωρήσουμε εν μέρει πως η απόφαση και το σκεπτικό της Ο.Ε είναι σωστή και σωστά γίνεται η επισήμανση πως από αυτή την δημοσίευση οι κάτοικοι, οι πολίτες και οι επιχειρηματίες θα ανησυχήσουν, αν και την σχετική ανάρτηση ο Δημοσιογράφος την έκανες δύο ημέρες πριν τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Η απόφαση όμως να οδηγήσουν στα δικαστήρια τον Δημοσιογράφο που θα ωφελήσει ;;;

Υπήρξε μετά από την δημοσίευση κάποια έκτακτη συνέντευξη τύπου (όπως έγινε στην περίπτωση με τον Πανταζή) για να ενημερώσει ο Δήμαρχος ή ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Γιαννίτσης την κοινή γνώμη πως δεν υφίσταται τέτοιο θέμα;;;

Κατάφεραν οι αρμόδιοι που στέλνουν στο δικαστήριο τον κ. Τσιότρα, να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών πως όλα στο νησί και περισσότερο στις Κουκουναριές λειτουργούν σωστά;;;

ΌΧΙ …και πολύ απλά ο κάθε σκεπτόμενος πολίτης μπορεί να οδηγηθεί στο συμπέρασμα πως το παραπάνω δημοσίευμα ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία φίμωσης της κριτικής που ασκεί ο εκάστοτε δημοσιογράφος στην Δημοτική Αρχή και αυτό ήταν απλά μια αφορμή.

Άλλωστε ο ίδιος ο Δήμαρχος είπε πως πλέον θα απαντάει σε κάθε δημοσιογραφική κριτική, αλλά δεν απαντάει …απλά εκφοβίζει.