Τη χορήγηση επιδόματος σίτισης και διαμονής στους δημόσιους υπαλλήλους που υπηρετούν στο νησί ενέκρινε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Μυκόνου, αποδεχόμενο την εισήγηση του Δημάρχου κ. Κωνσταντίνου Κουκά.

Η απόφαση αφορά τους δικαιούχους ιατρούς και νοσηλευτές του Κέντρου Υγείας και των δημόσιων νοσοκομείων, το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Ε.Κ.Α.Β. και τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στο νησί της Μυκόνου.

Συνολικά έχει προβλεφτεί κονδύλι 350.000 ευρώ για την κάλυψη αυτών των αναγκών το 2018 και θα καλυφθεί  εξ ολοκλήρου από δημοτικούς πόρους. Μάλιστα ο Δήμος, που γίνεται ο πρώτος στην Ελλάδα που προχωράει σε αυτήν την κίνηση, προτίθεται να μισθώσει ακίνητο για τη στέγαση ορισμένων υπαλλήλων και στους υπόλοιπους θα χορηγηθεί το επίδομα.

Επισημαίνεται ότι η δυνατότητα παροχής ενίσχυσης δημόσιων λειτουργών που υπηρετούν σε μικρούς νησιωτικούς ή ορεινούς δήμους της χώρας, αποτελεί σήμερα νόμο του Κράτους, ο οποίος προήλθε ύστερα από σχετική εισήγηση της παρούσας Δημοτικής Αρχής Μυκόνου. Ο Δήμος Μυκόνου επιδοτεί συστηματικά τους Ιατρούς που υπηρετούν στο Κέντρο Υγείας του νησιού από το 2015.

Ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Π. Κουκάς δήλωσε σχετικώς:

«Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα, όχι μόνο για τη Μύκονο, αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα. Με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυκόνου, ουσιαστικά αναγνωρίζουμε το σημαντικό έργο που επιτελούν οι δημόσιοι λειτουργοί που εργάζονται στο νησί μας, στηρίζουμε έμπρακτα αυτούς και τις οικογένειές τους και καλύπτουμε ακόμα ένα από τα πολλά κενά του Κεντρικού Κράτους.

Για ακόμη μια φορά αποδεικνύουμε το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία μέσω της χρηστής διοίκησης, συνδράμει καθοριστικά και στην επίλυση προβλημάτων που δεν εμπίπτουν στο νομικά κατοχυρωμένο ρόλο και σκοπό της.

Η Μύκονος σήμερα δίνει το καλό παράδειγμα και δείχνει το δρόμο της αλληλεγγύης και της αλληλοϋποστήριξης, ιδίως στα χρόνια της κρίσης.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα το Δημοτικό Συμβούλιο Μυκόνου που υπερψήφισε ομόφωνα την εν λόγω εισήγηση, καθώς για ακόμη μια φορά αποδείξαμε ότι στα δύσκολα και στα σημαντικά είμαστε όλοι ενωμένοι σα μια γροθιά!

Επόμενος στόχος η επέκταση του επιδόματος και στους δημοτικούς μας υπαλλήλους, χάρη στους οποίους έχουμε τους πόρους να ενισχύσουμε όλους τους κρατικούς υπαλλήλους.

Συνεχίζουμε…»