Το έγγραφο με την απόφαση της  Ξένης Δημητρίου που  άσκησε αναίρεση στο βούλευμα του Τριμελούς Δικαστικού Συμβουλίου Βόλου, με βάση το οποίο απορρίφθηκε το αίτημα της άδειας που κατέθεσε, περιμένει ο Δ .Κουφοντίνας. Μόλις το λάβει θα σταματήσει και την απεργία πείνας.  Η κατάσταση της υγείας του – λόγω της πολυήμερης απεργίας πείνας – επιδεινώθηκε οπότε κρίθηκε σκόπιμο από τους θεράποντες ιατρούς να μεταφερθεί σήμερα στη ΜΕΘ του «Αχιλλοπούλειου».

Λιποθυμούσε στο κρεβάτι

Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες της «Θεσσαλίας» ο  «Λουκάς» της 17 Νοέμβρη είναι «σκληρός» αρνείται φαγητό, ορούς και θέλει να ενημερώνεται για κάθε τι που περιλαμβάνει η θεραπεία του. Έχει διαύγεια και θέλει να ενημερώνεται για όλα γι΄αυτό και σήμερα οι γιατροί του εξήγησαν πως η ζωή του κρέμεται σε μια κλωστή.

«Σέβομαι οποιαδήποτε απόφασή σας αφορά τη διαχείριση της ζωής σας αλλά εδώ μέσα είναι Νοσοκομείο. Ως γιατρός και ως διοικητής του Νοσοκομείου δεν θα επιτρέψω να πεθάνει κανένας που μπορεί να σωθεί.  Αυτή είναι η απόφαση και των γιατρών που σας παρακολουθούν» του είπε σήμερα το πρωϊ ο Μ.Δραμητινός μετά από λιποθυμικά επεισόδια. Παρουσίαζε σήμερα μεταβολική οξέωση δείγμα νεφρικής ανεπάρκειας και ηλεκτρολυτικές διαταραχές, γεγονός που σημαίνει ότι θα μπορούσε σε μια κρίση να μείνει «φυτό» ή να παρουσιάσει άλλες μη αναστρέψιμες βλάβες, σύμφωνα με τους γιατρούς. Μετά την μεταφορά του στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας που επίσης φυλάσσεται από την Αντιτρομοκρατική δέχτηκε να λάβει αγωγή μόνο για τις ηλεκτρολυτικές διαταραχές που συνδέονται με αυξημένη θνητότητα. Δεν δέχεται να ξεκινήσει πρόγραμμα σίτισης που για την κατάστασή του θα είναι επίσης μια επικίνδυνη διαδικασία και εάν αποφασίσει να σταματήσει την απεργία θα πρέπει το πρόγραμμα να εφαρμοστεί εντός της ΜΕΘ.

Όταν η δικηγόρος του λάβει το έγγραφο της αναίρεσης θα ζητήσει να συνεδριάσει εκ νέου το τριμελές Δικαστικό Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου με διαφορετική σύνθεση, για να κρίνει εκ νέου το αίτημα του «Λουκά» της 17 Νοέμβρη, για άδεια.