Κανόνες κοινούς για όλους τους ακτοπλόους, στο σχέδιο νόμου για την ακτοπλοΐα, προανήγγειλε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, από τη βήμα του 5ου συνεδρίου της “Ναυτεμπορικής” που διεξάγεται στο Μέγαρο Μουσικής.

“Στο θέμα αυτό θα είμαι κάθετος. Θα υπάρξουν κανόνες. Κανόνες κοινοί για όλους. Στο νέο νομοθετικό πλαίσιο θα διορθωθούν τα κακώς κείμενα και θα εξαλειφθούν οι γκρίζες ζώνες που, όπως διαπιστώσαμε, δυστυχώς, υπάρχουν σήμερα, επιτρέποντας διαφορετικές ερμηνείες από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, οι οποίες με την σειρά τους προκαλούν μια ακτοπλοΐα πολλών ταχυτήτων”, τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι αλλαγές που θα διατυπωθούν στο εν λόγω νομοσχέδιο για την ακτοπλοΐα αναμένεται να παρουσιαστούν στην επόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου των Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών. Αναμένεται δε να εξεταστούν και από το τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) που εκπροσωπεί τις ακτοπλοϊκές εταιρείες.

Ο υπουργός Ναυτιλίας αναφερόμενος και στο μεταφορικό ισοδύναμο είπε ότι θα διορθωθούν στρεβλώσεις για να καταστεί το μέτρο αυτό ένα πραγματικά αναπτυξιακό εργαλείο για τα νησιά μας, μέσω του οποίου θα επιτευχθεί κοινωνική συνοχή και οικονομική ανάπτυξη.

“Ειδικά στον τομέα της νησιωτικότητας τα όσα θα συμβούν στη διάρκεια του 2020 θα είναι πρωτόγνωρα μιας και είμαστε αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουμε κάθε πρόσφορο μέσο και τρόπο, ώστε να ενισχύσουμε και να ενδυναμώσουμε τη νησιωτική επιχειρηματικότητα”, δήλωσε.