Μία σημαντική ομιλία με εξαιρετικό ενδιαφέρον από το κοινό πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 17 Νοεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Ιερών Ναών Σκιάθου με θέμα: «Οι φυσικές καταστροφές και ο ρόλος των τοπικών κοινωνιών» από τον Διοικητή Πυροσβεστικής Αερολιμένα Σκιάθου Επιπυραγό Γεώργιο Λιακόπουλο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΝΙΚΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ

Ο κ. Λιακόπουλος αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο που παίζει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μέσα από την ενημέρωση των πολιτών με ενημερωτικά σποτάκια, στο ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Εθελοντών καθώς και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Υπήρξε δεκάλεπτη προβολή ενημερωτικών ντοκιμαντέρ από μεγάλες πυρκαγιές σε διάφορα σημεία στην Ελλάδα και στον τρόπο που οι φορείς βοήθησαν καθώς και λάθη ή αστοχίες που παρατηρήθηκαν.

Ο κ. Λιακόπουλος αναφέρθηκε μέσα από στατιστικά στοιχεία στον κίνδυνο των σεισμών και πυρκαγιών τα τελευταία χρόνια στο νησί της Σκιάθου προσθέτοντας πως με την σωστή προετοιμασία, εγρήγορση και πληροφόρηση οι πολίτες και επισκέπτες του νησιού δεν κινδυνεύουν από καμία φυσική καταστροφή.

Τέλος αναφέρθηκε στις άριστες σχέσεις που έχει με τη νέα Δημοτική Αρχή και πως βρίσκονται ήδη σε επικοινωνία έτσι ώστε να λειτουργήσει εφαρμογή στα κινητά τηλέφωνα για πλήρη ενημέρωση των πολιτών και επισκεπτών σε περίπτωση εκτάκτων καιρικών συνθηκών.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν οι ιερείς Γεώργιος Σταματάς, Νικόλαος Σταματάς, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αθανάσιος Ζλατούδης, ο Διοικητής του ΑΤ Σκιάθου κ. Φώτιος Κατσάνος καθώς και ο Διοικητής του Λ.Σ. Σκιάθου κ. Νικόλαος Κατσάμπας.

VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ