Η κατάργηση του δρομολογίου της Θεσσαλονίκης κάνει ακριβότερο προορισμό τις Β. Σποράδες για τη Βόρεια Ελλάδα. Λύση τώρα από τη κυβέρνηση.

Στο θέμα της κατάργησης του δρομολογίου της Hellenic από τη Θεσσαλονίκη στα νησιά των βορείων Σποράδων ο Γιάννης Αναστασίου επισημαίνει ότι, “πρέπει ν’ αντιληφθούν άπαντες ότι, οι 50 χιλιάδες κάθε χρόνο βορειοελλαδίτες και βαλκάνιοι τουρίστες των δύο τελευταίων χρόνων στα νησιά των Σποράδων λόγω αυτής της σύνδεσης της, δεν είναι δεδομένο ότι θα έρθουν και φέτος μέσω του Βόλου και αυτό γιατί η μετακίνηση της εθνικής οδού (βενζίνης και διόδια),  μαζί με το ήδη μεγάλο κόστος της ακτοπλοϊκής μεταφοράς του αυτοκινήτου με το καράβι, κάνει πολύ πιο ακριβό τον προορισμό. Κερδίζουν η Θάσος και η Χαλκιδική, ας είμαστε ρεαλιστές.

Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι, εάν υπερασπιζόμαστε πραγματικά την οικονομία του τόπου μας και τις θέσεις εργασίας στον τουριστικό κλάδο, δεν πρέπει να είναι επιτρεπτό από κανέναν μας, οι κυβερνήσεις να δείχνουν αδύναμες απέναντι στην ασυδοσία των ακτοπλοϊκών εταιρειών, οι οποίες με γνώμονα και μόνο τις πληρότητες της  Μυκόνου άνω του 90% αυθαιρετούν, την ώρα, που γραμμές όπως αυτή της Θεσσαλονίκης έχει ικανοποιητικές και όχι μηδενικές πληρότητες. Όλοι μας πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι σε αυτό το θέμα και να πιέζουμε αποφασιστικά με κάθε κυβέρνηση. Άλλωστε ποτέ και τίποτε δεν χαρίζεται, όταν το κέρδος των λίγων επιβάλλεται στο συμφέρον των πολλών, δηλαδή, των πολιτών, των εργαζομένων και των επιχειρήσεων  των Σποράδων”.

*Ο Γιάννης Αναστασίου είναι Δημοσιογράφος                                                                                                   και Πολιτευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης