Από αύριο 1 Οκτωβρίου ξανά στα θρανία οι μαθητές του Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις της Γλώσσας. Από την περασμένη Τετάρτη τελούσε υπό κατάληψη το σχολείο με αιτήματα κυρίως κτηριακά. Τα αιτήματα ήταν τα εξής:

Αποκατάσταση σοβαρών κτηριακών προβλημάτων (Σκεπή, ταβάνι, κουφώματα, πάτωμα).

Κατασκευή στέγαστρου στον προαύλιο χώρο του σχολείου.

Επίστρωση  του άνω προαύλιου χώρου.

Έλεγχος και αποκατάσταση κεντρικής θέρμανσης του σχολείου.

Τοποθέτηση καθηγητών ( Φιλολόγου, Φυσικού-Χημικού- Βιολόγου, Γερμανικών,  Εικαστκών και Μουσικής ).

Αύξηση των ωρών απασχόλησης των καθαριστριών από 3 σε 6.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων προκειμένου να δοθεί μία λύση στο σοβαρό πρόβλημα που προέκυψε, κάλεσε με έγγραφο που εστάλη από χθες την Δημοτική Αρχή όπως και την Διευθύντρια του σχολείου, ώστε να συζητηθούν τα αιτήματα των παιδιών και να δοθούν λύσεις η να δρομολογηθούν για το άμεσο μέλλον όσα δεν μπορούν τώρα.

Το βασικό πρόβλημα της σκεπής στο παλαιό κτήριο όπως είπε ο Δήμαρχος, Σταμάτης Περίσσης ήδη έχει προχωρήσει η διαδικασία και εντός του χρόνου θα αλλαχτεί εξ ολοκλήρου. Τα άλλα θέματα θα δρομολογηθούν ώστε και αυτά να βρουν τη λύση που χρειάζεται. Ο Δήμαρχος όπως είπε θα κάνει ότι μπορεί για την επίλυση όσων προβλημάτων περνάνε από το χέρι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Κατόπιν των παραπάνω οι μαθητές  αφού πήραν τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις, αποφάσισαν να λήξει η κατάληψη.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν εκτός του 5μελούς Δ.Σ. του Συλλόγου, ο Δήμαρχος Σταμάτης Περίσσης, οι Αντιδήμαρχοι Νικόλαος Βαφίνης και Αριστείδης Βούλγαρης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αγάλος Φωτόπουλος, ο Σύμβουλος Κων/νος Πολυχρονίου, η Διευθύντρια του σχολείου Λουκία Σανάγου, ο εκπαιδευτικός Παναγιώτης Σταμούλης και μία αντιπροσωπεία των μαθητών μαζί με τον Πρόεδρο Ευάγγελο Μπρουσγιάννη.