Ο Γιώργος Καρανικολόπουλος είναι από τους ανθρώπους που καταπιάνονται με πάρα πολλά πράγματα και ενθουσιάζονται πάντα με νέες ιδέες και προκλήσεις. Φωτογραφία, βίντεο, σχεδιασμός, ιδιοκατασκευές, ταξίδια βρίσκονται όλα στην καθημερινότητά του παρόλα αυτά, όταν πρέπει να επιλέξει, επιλέγει πάντα τον χορό. Σαν διέξοδος, σαν άθληση, σαν εκτόνωση, σαν κοινωνική συνεύρεση, σαν σωματική ανάγκη, σαν τρόπος ζωής.

Το INDEPENDANCE studio είναι το σπίτι του. Εκεί προπονείται, εκεί διδάσκει, εκεί διδάσκεται, εκεί ονειρεύεται, εκεί εξελίσσεται. Όχι μόνο χορευτικά, αλλά πρώτα από όλα σαν άνθρωπος, πολλές φορές χωμένος σε μία γωνίτσα αγκαλιά με ένα βιβλίο.
Πιστεύει ακράδαντα ότι ο χορός σε μαθαίνει να σέβεσαι τόσο τον εαυτό σου, όσο και τους άλλους. Σε βοηθάει να δεις και να μοιραστείς μια θετική πραγματικότητα της ζωής. Με τον χορό επιλέγεις την δράση από την απραξία, και αυτό από μόνο του είναι ένα δείγμα προόδου.

Παρόλο που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Πεταλίδι Μεσσηνίας, στο Βόλο βρέθηκε σαν φοιτητής στο τμήμα Μηχανικών Η/Υ, Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Τόσο όμως η πόλη, όσο και οι άνθρωποι που γνώρισε τον έκαναν να μείνει εδώ.
O χορός είναι στην ζωή του από όσο θυμάται τον εαυτό του. Ξεκινώντας με Ελληνικούς Παραδοσιακούς Χορούς τόσο με το Λύκειο Ελληνίδων Καλαμάτας όσο και με άλλα τοπικά συγκροτήματα της Μεσσηνίας. Από το 2005 όμως ασχολείται κατά κύριο λόγο με κοινωνικούς χορούς σε ζευγάρια όπως Salsa, Bachata, Kizomba καθώς και Διαγωνιστικό Latin οπού παραμένει μέχρι και σήμερα ενεργός αθλητής. Στην πορεία όμως αυτή πήρε μαθήματα σε διάφορα είδη χορών όπως Κλακέτες, Μοντέρνο Jazz, Κλασικό χορό και Αφρικάνικους χορούς.

Στην Σκιάθο τον συναντάμε εδώ και πέντε χρόνια… αστείρευτη πηγή ενέργειας και δυναμικότητας διδάσκει LATIN από την μικρότερη έως και την μεγαλύτερη ηλικία σε αρχάριους και προχωρημένους με το ίδιο πάθος και την ίδια ένταση. Αν παρόλα αυτά θέλετε να παρακολουθήσετε κάποιο LATIN πάρτι από αυτά που διοργανώνει με τους μαθητές να έχετε το νού σας… Κάποια Πέμπτη του μήνα, και σίγουρα 2 τουλάχιστον, μετά τις 23.30 στις ΡΟΕΣ είναι εκεί στις μουσικές και στους χορούς….

Σαν άνθρωπος θεωρεί τον εαυτό του πάντα μαθητή και προσπαθεί να ζει το ταξίδι της ζωής του μέσα από το χορό, και με ανθρώπους γεμάτους ενέργεια, που μοιράζονται τα πάθη τους. Θεωρεί τους συνεργάτες του ότι πολυτιμότερο έχει, και μαζί τους προσπαθεί μέσα από την σχολή τους, το INDEPENDANCE studio, να συμπαρασύρουν όλους τους Βολιώτες σε μία διαφορετική, πιο όμορφη καθημερινότητα, Σε μία ψυχικά, πιο λειτουργική ζωή. Στην πορεία του αυτή, η φράση που τον αντιπροσωπεύει είναι δανεισμένη από τον Henry Ford, “Είτε πιστεύεις ότι μπορείς, είτε πιστεύεις ότι δεν μπορείς, έχεις δίκιο“.

Χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία από το αφιέρωμα του secret