Για τρίτη ημέρα φλέγεται σήμερα η Ανατολική Μάνη της Λακωνίας, με δύο ενεργά μέτωπα αυτή την στιγμή. Το ένα βρίσκεται στο χωριό Κοκκάλα, όπου επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 21 οχήματα και 29 άτομο πεζοπόρο, ενώ τις προσπάθειες ενισχύει από αέρος ένα πυροσβεστικό CL-215.

Η φωτιά αυτή ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας, έκαιγε όλη την νύχτα και βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ είναι εκείνη που έχει συγκεντρώσει την μεγαλύτερη προσοχή των πυροσβεστών, καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Επίσης στην Ανατολική Μάνη όμως, σε εξέλιξη βρίσκεται από το απόγευμα της Κυριακής και το μέτωπο στον Παρασυρό, όπου βρίσκονται 30 Πυροσβέστες με 12 οχήματα και 15 άτομα πεζοπόρο. Επίσης στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Χθες άλλωστε τέθηκε υπό έλεγχο, αφού κατέστρεψε 15 σπίτια και εκκλησάκια, το μεγάλο μέτωπο στον Κότρωνα της Μάνης, ενώ οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για την αντιμετώπιση από την Πυροσβεστική, που όπως λένε δεν εκτίμησε σωστά την κατάσταση, με αποτέλεσμα η φωτιά να αναζωπυρωθεί και να ξεφύγει.
Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, μέσα σε ένα 24ωρο- από τις 6 το πρωί της Δευτέρας, έως τις 6 το πρωί της Τρίτης- ξέσπασαν συνολικά 76 δασικές πυρκαγιές!

 

 

 

 

 

Τέλος, σε εξέλιξη το πρωί της Τρίτης βρίσκεται πυρκαγιά στην θέση Πανόραμα στα Μέγαρα και επί τόπου βρίσκονται 24 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα.

protothema