Το μόνιμο και μεγάλο πρόβλημα στα σύνορά μας είναι οι Τούρκοι και η πιο σημαντική είδηση των τελευταίων ημερών στα εξωτερικά θέματα, ότι θα σπάσουν την τουρκοευρωπαική συμφωνία για το προσφυγικό αν δεν ενταχθούν πλήρως στην Ευρωπαϊκή Ένωση!
Αλβανούς, Σκοπιανούς και λοιπούς εθνικιστές και σκοτεινούς Μανδαρίνους της Δύσης και της Ρωσίας, αυτοί πρώτοι τους χρηματοδοτούν και τους ξεσηκώνουν τα μυαλά με βλακώδεις κι ανυπόστατες διεκδικήσεις που εξυπηρετούν το δικό τους μεγαλοϊδεατισμό στο εύθραυστο θέατρο των Βαλκανίων όπου όλοι οι δυνατοί κόπτονται να παίζουν σε βάρος των γειτονικών λαών. Μη χτυπάμε λοιπόν το σαμάρι και περιμένουμε να πονέσει το γαϊδούρι.
Το σημερινό συλλαλητήριο, παρά την εκμετάλλευσή του από πολλούς, αποτελεί γνήσια κραυγή αγωνίας ενός γενικότερα προδομένου και πληγωμένου μα περήφανου λαού.
Μόνο, όσοι παρευρεθούν, ας μη κοιτούν ούτε βόρεια, ούτε δυτικά, ούτε τους Άριους γηγενείς φανατικούς και τους ανεκδιήγητους συστημικούς της πολιτικής μας ηγεσίας προς τα μέσα…Ας κοιτούν μόνο ανατολικά, εκεί κυρίως πρέπει να πάρουν το μήνυμα και να ξεχάσουν τους αστεϊσμούς με «τα σύνορα της καρδιάς μας» κτλπ…
Όσο για τους συντρόφους που θα απέχουν, να ξέρουν πως ο διεθνισμός είναι καλός και άγιος μα αν γίνει πόλεμος δε θα πάνε να σκοτωθούν οι απανταχού ιμπεριαλιστές της εξουσίας, αλλά ο αθώος κοσμάκης ένθεν κακείθεν, οι αενάως εν δυνάμει σύντροφοι…
Και κάτι ακόμα: η πατριδοφιλία δεν έχει κόμμα! Έτσι κάποτε είπαμε ΟΧΙ κι αργότερα, έτσι χτίστηκε η Εθνική Αντίσταση…

* Ο Γιώργος Σανιδάς είναι συγγραφέας και μόνιμος αρθρογράφος του Skiathoslife.gr