Με τον δήμαρχο της Σκιάθου Θοδωρή Τζούμα, τους επιχειρηματίες του τουρισμού, τους πυροσβέστες μας, τους δικούς μας ανθρώπους. Υπογράψαμε συμβόλαιο εμπιστοσύνης και προσωπικά θα το τηρήσω στο ακέραιο. Τουριστική ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον, είναι το στοίχημα που καλείται να κερδίσει η Σκιάθος τα επόμενα χρόνια. Συζήτησα με πολίτες και εκπροσώπους φορέων της Σκιάθου για τις μεγάλες προκλήσεις της νέας εποχής.

Το Κίνημα Αλλαγής, προτάσσει πάντα το συμφέρον των πολιτών, γι’ αυτό και επενδύει στην ανάπτυξη του τουρισμού μέσα από την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προκλήσεων. Η προστασία του περιβάλλοντος, η ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας και η προσέλκυση επενδύσεων, είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του τουρισμού. Το Κίνημα Αλλαγής έχει συγκεκριμένες προτάσεις που δίνουν λύσεις σε διαχρονικές παθογένειες. Μια από τις παθογένειες αυτές για τη Σκιάθο αποτελεί το πρόβλημα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών.

Οι κάτοικοι του νησιού απαιτούν δυναμικές δράσεις για τη διασφάλιση της αξιόπιστης σύνδεσης με την ηπειρωτική χώρα, την αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών και τον εκσυγχρονισμό του στόλου που εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο πρόβλημα του νερού και έδωσα έμφαση σε όλα τα αναγκαία έργα και το δικαίωμα πρόσβασης όλων των πολιτών σε καθαρό και υγιεινό πόσιμο νερό.

Οι Σκιαθίτες τόνισαν την ανάγκη να προχωρήσουν χωρίς άλλη καθυστέρηση όλα τα αναγκαία έργα που θα καταστήσουν ασφαλές το πόσιμο νερό στη Σκιάθο, ενώ ακόμη μου έθεσαν ζητήματα που αφορούν την αναβάθμιση των κτιριακών δομών στα σχολεία, των κοινόχρηστων χώρων, την καθαριότητα.