Υστερα από τις τελευταίες ανακοινώσεις της Δ.Ε.Υ.Α.Σ για καθημερινές διακοπές νερού λόγω αναβάθμισης του δικτύου και ζητώντας την κατανόηση μας θέλω να εκφράσω τα εξής:

Αρκετές δεκαετίες διαπιστώνουμε στο νησί μας ένα χρόνιο πρόβλημα σχετικά με την ποιότητα του νερού καθώς είναι ακατάλληλο προς πόση. Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μία αναβάθμιση του δικτύου χωρίς αυτό βέβαια να φέρνει την οριστική λύση αποκατάστασης χρήσης και μάλιστα να παρέχεται με υπέρογκες χρεώσεις στους συμπολίτες μας. Μάλιστα εδώ και 3 μήνες περίπου, γίνονται σχεδόν καθημερινές διακοπές νερού και μέσα έρχεται α προστεθεί μία τελευταία ανακοίνωση της Δ.Ε.Υ.Α.Σ για κλιμάκωση των διακοπών για τις επόμενες 25 ημέρες ζητώντας την κατανόησή μας.

Φυσικά δεν μπορούμε να κάνουμε και αλλιώς, όμως θα μπορούσατε να αφουγκραστείτε και εσείς την τοπική κοινωνία παίρνοντας μία προσωρινή απόφαση απέναντι στους συμπολίτες που ζουν εδώ χειμώνα καλοκαίρι.

Πρότασή μου λοιπόν θα ήταν να δοθεί μία γενναία έκπτωση της τάξεως του 50% τουλάχιστον για ένα εξάμηνο απέναντι στις χρεώσεις του Δήμου προς τα νοικοκυριά, καθώς ήδη επιβαρύνονται από τις συνεχιζόμενες διακοπές νερού, αφενός όταν γίνεται αυτό , αυξάνονται τα έξοδα για τις ανάγκες ύδρευσης και αφετέρου τρέχουμε στις πηγές και στα καλντερίμια να γεμίσουμε με μπιτόνια νερού τα σπίτια μας για τις καθημερινές μας ανάγκες

Κίνηση γοήτρου θα έλεγα για τη νέα Δημοτική Αρχή αλλά ηθική και οικονομική  αποκατάσταση προς τους συμπολίτες αυτού του τόπου Πιστεύω χωρίς να ζω στη σφαίρα της φαντασίας είναι μία ρεαλιστική πρόταση που μπορεί να πάρει το Δ.Σ του Δήμου Σκιάθου.

Με εκτίμηση

Παπαδόπουλος Ιωάννης.