Αν κάτι πραγματικό γνήσιο κι αυθεντικό έχει να προσφέρει η Σκιάθος στον σημερινό της επισκέπτη, απαράλλαχτο με το χθες και ζυμωμένο με την αλμυρή της παράδοση, ετούτο ασφαλώς και είναι τα τουριστικά ταξίδια ψαρέματος με το τρεχαντήρι “Αγιος Νικόλαος” που πραγματοποιούν ο Γιάννης και ο Κώστας Βουτσης ξεκινώντας απ’ το παλιό γραφικό της λιμάνι όπου ξοδεύουν και τα ελεύθερα καλοκαιρινά βραδάκια τους φτιάχνοντας τις πετονιές τους και συνομιλώντας με τους περαστικούς.

Ο Γιάννης και ο Κώστας στα ταξίδια πέριξ του νησιού και των ερημόνησων που γίνονται τη μέρα ή και τη νύχτα, δείχνουν τις παραδοσιακές μεθόδους αλιείας μα και τα απομονωμένα απόκρυφα μέρη του νησιού από την κανονική- συνήθη τουριστική διαδρομή. Όχι μόνο αυτό, αλλά ένα φανταστικό μεσημεριανό παρέχεται επί του σκάφους από τους πρόθυμους καπετάνιους του . Γεύμα φρέσκων θαλασσινών, βγαλμένων και μαγειρεμένων επί τόπου που συνοδεύεται από ελληνική σαλάτα με μπόλικο κρεμμύδι και ελιές, χορταίνει και την τελευταία των αισθήσεων όσων αποφασίζουν να ζήσουν μαζί τους την μοναδική εμπειρία.

Ντόπια παιδιά, καλόκαρδα, μ’ ελεύθερο πνεύμα κι άπαιχτο χιούμορ και προπαντός, αγάπη για τον τόπο και τη φύση του, απ’ την οποία δεν ξεχωρίζουν τα ζωντανά κι ιδιαίτερα τις δέσποτες γάτες που τις ταΐζουν με την πραμάτεια τους, είναι ασφαλώς ό,τι καλύτερο μπορεί να συναντήσει κανείς στο νησί για να βιώσει και τη μαγεία του.