Όταν εγκαταστάθηκα μόνιμα πλέον στην Σκιάθο πριν 5 χρόνια είχα ακούσει για έναν κύριο που στο διπλανό νησί, αυτό της Σκοπέλου, παρατηρούσε τα άστρα και τους πλανήτες… τον διάβαζα μέσα από το διαδίκτυο και διέκρινα μια μεγάλη αγάπη για την Σκόπελο αν και είχε εγκατασταθεί 5 χρόνια πριν από εμένα αλλά και την αγάπη του για αυτό το χόμπυ. Ενα χόμπυ που το ονόμασε ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ και εκτός την παρατήρηση που προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους προσφέρει γνώσεις και μάλιστα δωρεάν. Πρωτογνωρίστηκα μαζί του σε ένα από τα φεστιβαλ παραδοσιακών χορών της Σκοπέλου και επισκέφτηκα και τον Κένταυρο. Ήταν σα να μπήκα στο σπίτι μου γιατί στην κυριολεξία με πήγε στο σπίτι του να δω το υλικό που είχε μαζέψει. Μακάρι όλοι να είχαμε την ενέργεια του κυρίου Γιώργου και όλοι να δίναμε τα πάντα για αυτό που αγαπάμε… Σε ευχαριστώ πολύ που σε γνώρισα κ. Γιώργο και ήρθε η ώρα να σε γνωρίσουν και οι αναγνώστες του skiathoslife.gr από την στήλη “οι άνθρωποί μας” με την ευχή να τα ξαναπούμε σύντομα από κοντά.

Νίκος Τζούμας

Ο Γεώργιος Μιχαήλ γεννήθηκε μεγάλωσε και πήγε σχολείο στον Βόλο 11ο δημοτικό και 2ο Γυμνάσιο . Ακολούθησε την δουλειά του πατέρα του στον τομέα της Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής σε οικογενειακή επιχείρηση, πήγε στο στρατό και υπηρέτησε τη “μαμά” πατρίδα 2 ολόκληρα χρόνια σε στρατιωτικά Αρτοποιεία .

Απόκτησε δυο υπέροχα παιδιά (κόρες) και έχει και δυο αξιολάτρευτες εγγονές. Πολλά τα ενδιαφέροντα στη Ζωή του.

Ήταν μέλος του Ορειβατικού συλλόγου Βόλου στο τμήμα Χιονοδρομίας, Μέλος στο αγωνιστικό τμήμα της λέσχης Αυτοκινήτου Βόλου και η συμμετοχή του σε αγώνες Ράλι και αναβάσεις, Ιδρυτικό Μέλος του συλλόγου ραδιοσυχνοτήτων (CB) Βόλου, ιδρυτικό μέλος της Αερολέσχης Βόλου, Μέλος της Εταιρίας Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου, με τη συμμετοχή του και ομιλίες σε συνέδρια ερασιτεχνών αστρονόμων.

Στην αποστολή με την ομάδα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στην Αυστραλία για την παρατήρηση της ολικής έκλειψης Ηλίου το 2012. Την ίδρυση ενός οργανωμένου ερασιτεχνικού Αστεροσκοπείου ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ στη Σκόπελο που ζει τα τελευταία δέκα χρόνια με μεγάλη προσέλευση κατά τους θερινούς μήνες από σχολεία, από Έλληνες και αλλοδαπούς επισκέπτες και πάντα με Δωρεάν είσοδο.

Στόχος του Αστεροσκοπείου είναι η παρατήρηση βαθέως ουρανού πλανητών και Ήλιου διαθέτει 10 τηλεσκόπια ραδιοτηλεσκόπιο meteo σταθμό και άλλα ευαίσθητα όργανα, με στατιστικά στοιχεία καιρικών φαινομένων και κλιματικής αλλαγής.