Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν 18 άτομα – Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων ναρκωτικά, φυσίγγια, τηλέφωνα, όπλα και το ποσό των 10.770 ευρώ

Πρωτοφανή για τα δεδομένα της περιοχής αστυνομική επιχείρηση, με την συμμετοχή δεκάδων ανδρών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας πραγματοποιήθηκε στο Βόλο και πιο συγκεκριμένα στον οικισμό των αθιγγάνων Αλιβέρι, μετά το περιστατικό στην περιοχή τα ξημερώματα του Σαββάτου με τον τραυματισμό ενός 26χρονου στο λαιμό από αδέσποτη σφαίρα.

Ο 26χρονος βρίσκονταν στην αυλή συγγενικού του προσώπου στην περιοχή του οικισμού Αλιβερίου των αθιγγάνων, όταν συνέβη το περιστατικό.

Ειδκότερα, στην επιχείρηση που οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, συμμετείχαν αστυνομικοί Διμοιρίας Υποστήριξης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, του Αστυνομικού Τμήματος Βόλου, του Τμήματος Τροχαίας Βόλου, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Μαγνησίας, της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Μαγνησίας και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, με έναν αστυνομικό σκύλο ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών και το συνοδό του.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθησαν 18 άτομα και συγκεκριμένα:

Τρεις Έλληνες, δύο άντρες ηλικίας 48 και 19 ετών και μία 38χρονη, για παράβαση των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων, διότι σε νομότυπη έρευνα σε οικία, ιδιοκτησίας του 48χρονου και της 38χρονης κατελήφθησαν να κατέχουν από κοινού ποσότητες ηρωίνης, κάνναβης, κυνηγετικό όπλο χωρίς την απαιτούμενη άδεια κατοχής, κινητά τηλέφωνα ηλεκτρονικές συσκευές και χρηματικό ποσό.

Ένας Έλληνας, ηλικίας 44 ετών, για παράβαση του νόμου περί όπλων και κλοπή, διότι σε νομότυπη έρευνα στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κυνηγετικό όπλο για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή και κυνηγετικά φυσίγγια.

Ένας ¨Ελληνας, ηλικίας 30 ετών, για παράβαση του νόμου περί όπλων, διότι σε νομότυπη έρευνα στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κυνηγετικό όπλο, χωρίς την απαιτούμενη άδεια κατοχής και κυνηγετικά φυσίγγια.

Οκτώ Έλληνες για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού, διότι κατελήφθησαν ως συνεργείο να εκτελούν παράνομες οικοδομικές εργασίες σε αυθαίρετη οικοδομή.

Πέντε Έλληνες για στέρηση άδεια ικανότητας οδήγησης, ένας από τους οποίους και για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 40 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και κατασχέθηκαν:

21,22 γραμμάρια ηρωίνης,
8,54 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
3 κυνηγετικά όπλα,
34 κυνηγετικά φυσίγγια,
4 κινητά τηλέφωνα,
2 βιντεοκάμερες,
1 φορτιστής,
1 χρυσή λίρα Αγγλίας και
το χρηματικό ποσό των 10.770 ευρώ.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Πηγή: e-volos.gr