Ο απατεώνας παρίστανε τον αξιωματικό της Τροχαίας και κρατούσε τον ηλικιωμένο στο τηλέφωνο μέχρι συνεργός του να παραλάβει τα χρήματα

Όλα τα μέτρα τους για να εξασφαλίσουν ότι το θύμα τους δεν θα αντιληφθεί πως τον εξαπατούσαν, πήραν οι επιτήδειοι που προσποιούνται τους αστυνομικούς και κατάφεραν να ξαφρίσουν έναν ηλικιωμένο στην Ευξεινούπολη του Αλμυρού Μαγνησίας, πείθοντάς τον ότι η κόρη του προκάλεσε σε σοβαρό τροχαίο με θύμα έναν ανήλικο.

Ο απατεώνας που τηλεφώνησε στον 84χρονο παριστάνοντας τον αξιωματικό της Τροχαίας και του είπε ότι η κόρη του κινδύνευε να βρεθεί πίσω από τα κάγκελα, τον διαβεβαίωσε ότι μπορούσε να την «σώσει», αρκεί εκείνος να πλήρωνε! Ο ηλικιωμένος πανικοβλήθηκε και είχπε στον δράστη πως είχε διαθέσιμα 5.000 ευρώ. Τότε, ο άγνωστος συνομιλητής του είπε ότι έστελνε κάποιον να τα παραλάβει, αλλά φρόντισε να τον κρατήσει απασχολημένο στην γραμμή, ώστε να μην επικοινωνήσει με την κόρη του!

Πράγματι, ο 84χρονος παρέδωσε τα χρήματα στον συνεργό του απατεώνα, ο οποίος έγινε καπνός. Όταν, λίγο μετά, επικοινώνησε με την κόρη του, διαπίστωσε ότι είχε πέσει θύμα απάτης και κατήγγειλε το περιστατικό στο αστυνομικό τμήμα Αλμυρού, το οποίο ανέλαβε την προανάκριση.