ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ : H ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΤΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΤΟΥ 2017 – ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ WTM Η ΣΚΙΑΘΟΣ

Βρετανικός τουρισμός: Η Ελλάδα στο προσκήνιο του ενδιαφέροντος για συμβόλαια το 2017

Η Ελλάδα, μαζί με την Αίγυπτο και την Τουρκία, επιστρέφουν στο προσκήνιο του ενδιαφέροντος για επαγγελματικές συμφωνίες με εταιρίες από το εξωτερικό, σύμφωνα με την έρευνα της WTM, Industry Report 2016, που δημοσιεύεται σήμερα, πρώτη ημέρα της έκθεσης στο Λονδίνο.

Περισσότεροι από 2.000 buyers και εκθέτες ρωτήθηκαν για τις ανάγκες της έρευνας, με τους μισούς από το δείγμα να αναφέρουν ότι σκοπεύουν να έχουν συζητήσεις με επιχειρησεις από την Αίγυπτο, την Ελλάδα και την Τουρκία.

Συγκεκριμένα, το 37% του δείγματος ενδιαφέρεται για συζητήσεις με ελληνικες τουριστικές επιχειρήσεις, το 29% για τουρκικές και το 17% για αιγυπτιακές. Οκτώ από τους 10 buyers που ενδιαφέρονται για συζητήσεις με Ελλάδα, Τουρκία και Αίγυπτο, έχουν την προσδοκία ότι θα κλείσουν συμβόλαιο στη διάρκεια της έκθεσης (80%, 80% και 78% αντίστοιχα).

Το 8% των buyers ανέφεραν ότι θα έχουν συζητήσεις με επιχειρήσεις της Τυνησίας, όμως το 70% εξ αυτών έχει την προσδοκία ότι θα κλείσει συμφωνία.

Μετά από μια δύσκολη διετία, φαίνεται ότι η Αίγυπτος, η Ελλάδα και η Τουρκία επιστρέφουν στην ατζέντα, ενώ η Τυνησία βρίσκεται στη διαδικασία να αλλάξει κατεύθυνση, δήλωσε ο γενικός διευθυντής της World Travel Market, Simon Press.

Στο Λονδίνο βρίσκεται ήδη ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Δήμου Σκιάθου Παναγιώτης Διολέττας όπου το νησί θα συμμετάσχει με δικό του περίπτερο.