Ο διευθυντής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σωκράτης Σαβελίδης επισήμανε σχετικά πως «έχουν προχωρήσει σε αποφάσεις για τη στέγαση του ΕΠΑΛ Σκιάθου

Βέβαια, όπως μας αναφέρθηκε  έχει ξεκινήσει μια  προσπάθεια, προκειμένου να βρεθούν χρηματοδοτήσεις μέσα από προγράμματα σχολική στέγης για την ανέγερση διδακτηρίων τα οποία θα απαιτηθούν για τη στέγαση του ΕΠΑΛ».

Στο ΕΠΑΛ στη Σκιάθο  θα χρειαστούν τέσσερις αίθουσες, οι τρεις για τα γενικά μαθήματα και η μία για το εργαστήριο. Στο ΕΠΑΛ Σκιάθου θα λειτουργήσει τομέας για την οικονομία και τη διοίκηση ως παράρτημα του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου. Αυτή τη στιγμή έχει βρεθεί χώρος με ενοικιαζόμενες αίθουσες. Αυτά είναι τα δύο πλάνα για τη στέγαση των δύο ΕΠΑΛ, ενώ να σημειώσουμε πως σε βάθος πενταετίας ελπίζουμε να έχει προχωρήσει και η ανέγερση διδακτηρίων. Άλλωστε πρόκειται για δύο ΕΠΑΛ που έχουν προοπτική».

Παράλληλα από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας απεστάλησαν έγγραφα στην διευθύνση του σχολείου που αναφέρονται στα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει το νεο τμημα αλλά και στον εξοπλισμό που πρέπει να προμηθευτούν για τη λειτουργία των εργαστηρίων. Ειδικά για το ΕΠΑΛ Σκιάθου θα χρειαστεί να λειτουργήσει ένα σύστημα τηλεδιάσκεψης, προκειμένου να μπορούν να επικοινωνούν οι εκπαιδευτικοί των δύο σχολείων.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως το ενδιαφέρον των μαθητών αλλά και των ενηλίκων για τα δύο σχολεία είναι έντονο και αυτό θα αποτυπωθεί και στις εγγραφές.