«Βαριά καμπάνα» χθες από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε έναν 34χρονο, τον οποίο έκρινε ένοχο για εμπρησμό, από τον οποίο μπορεί να προκύψει κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα και για διατάραξη κοινής ειρήνης.

Το Δικαστήριο επέβαλε στον 34χρονο συνολική ποινή φυλάκισης 26 μηνών, με τριετή αναστολή, κρίνοντάς τον ένοχο για εμπρησμό στη διάρκεια των προχθεσινών επεισοδίων στο κέντρο του Βόλου και γύρω από το κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών.
Μάρτυρες κατέθεσαν δύο αστυνομικοί, που ανέφεραν το ιστορικό των επεισοδίων, έτσι όπως εξελίχθηκαν επί των οδών Ιάσονος, απ’ όπου και άρχισαν και συνεχίστηκαν προχθές το βράδυ στη Δημητριάδος, Μαυροκορδάτου, Φιλελλήνων.
Ο 34χρονος συνελήφθη, όπως αναφέρθηκε στη χθεσινή ακροαματική διαδικασία, στην πλατεία του Αγ. Νικολάου, καθώς πάνω του βρέθηκαν φυλλάδια με αναρχικά συνθήματα, ενώ φέρεται να έχει απασχολήσει και παλαιότερα την Αστυνομία για ναρκωτικά.

Οι αστυνομικοί ανέφεραν ακόμη πως αυθόρμητα ο 34χρονος τους δήλωσε πως συμμετείχε στην πορεία και ότι έβαλε φωτιά σε ένα λάστιχο. Ο 34χρονος, που δεν είχε συνήγορο υπεράσπισης, αρνήθηκε πως συμμετείχε στα επεισόδια έξω από το κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου, καθώς, όπως ανέφερε, δεν μπορεί να τρέξει, ενώ παρακολουθεί πρόγραμμα απεξάρτησης στον ΟΚΑΝΑ. Για τα φυλλάδια δήλωσε πως τα είχε βρει και τα έριχνε, ενώ με την κοπέλα του είχαν αρχικά πάει στην παραλία και μετά στην πλατεία του Αγ. Νικολάου. Ακόμη δήλωσε πως έχει καταδικαστεί παλαιότερα τις δικαστικές αρχές για υπόθεση ναρκωτικών με αναστολή, ενώ πρόσθεσε πως στο κρατητήριο της Αστυνομίας, όπου μεταφέρθηκε, ζήτησε να πάρει το φάρμακό του και οι αστυνομικοί δεν του το έδιναν και τον χλεύαζαν.