ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΣΙΤΛΑΚΙΔΗΣ

Η κίνηση περί διατήρησης της πεζοδρόμησης της Παπαδιαμάντη το χειμώνα είναι κατ εμε λάθος. Και μιλάω με τις υπάρχουσες συνθήκες. Και να εξηγήσω.

Η Παπαδιαμάντη ευτυχώς ή δυστυχώς είναι εμπορικός δρόμος και όχι πεζόδρομος. Τα πάντα σχεδόν βρίσκονται εκεί ή στον περιφερειακό.

Αν από τη δημοτική αρχή έχουν διάθεση για κάτι τέτοιο βέβαια, μπορούν κάλλιστα να θεσπίσουν κλείσιμο της Παπαδιαμάντη ΜΟΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΎΡΙΑΚΑ.

Δεν μπορώ να βρω ούτε έναν λόγο να θες να διατηρείς την πεζοδρόμηση σε ενα δρόμο γεμάτο ως επί το πλείστον με μαγαζιά – φαντάσματα, μαγαζιά με λαμαρίνες λες και έρχεται η συντέλεια του κόσμου. Σε ένα δρόμο που για να πετάξεις ενα σκουπίδι κατα την πολυπόθητη βόλτα σου θα πρέπει να κατεβεις ολη την Παπαδιαμάντη για να βρεις μικρό καλαθάκι σκουπιδιών.

Αν ήμουν δημοτική Αρχή κάθε άλλο παρά θα ήθελα αυτή τη στιγμή κόσμο να περπατάει την Παπαδιαμάντη, καθώς η γενική εικόνα της, η έλλειψη μικρών κάδων κτλ δεν θα έκαναν τον κόσμο να με…. επαινεί.
Ασφαλώς και την εικόνα αυτή την παρέλαβαν απο την προηγούμενη δημοτική Αρχή.

Τι θα έκανα;

Πρώτα θα έφτιαχνα το πλακόστρωτο στο οποίο με την παραμικρή βροχή το περπάτημα πάνω του αποκτά μορφή πατινάζ, θα έβαζα ανά 30 μέτρα μικρούς κάδους σκουπιδιών, θα ανάγκαζα τους καταστηματάρχες να δώσουν μια πιο κομψή εικόνα στα κλειστά τους μαγαζιά (βλέπε Εφημερίς – παράδειγμα προς μίμηση) θα τη στόλιζα και θα τη φωταγωγούσα με γούστο για τα Χριστούγεννα, θα άνοιγα το λιμάνι για δωρεάν πάρκινγκ και ΜΕΤΑ θα εβγαζα το χαρτάκι στα παρμπρίζ που θα ελεγε τώρα κύριοι, ναι, είναι σωστός πεζόδρομος, αφήστε τα αμάξια σας στα 100 μέτρα πιο κάτω στο λιμάνι και περπατήστε.

Είναι καλό πριν πάρεις μια απόφαση να έχεις κάνει όλη την απαραίτητη διεργασία.

Μέχρι να γίνουν όλα τα προηγούμενα, θεωρώ σωστό και δίκαιο μέτρο την πεζοδρόμηση μόνο τα Σαββατοκυριακα.

Έτσι τις καθημερινές, εμείς που μένουμε εκτός κέντρου θα πηγαίνουμε όλοι στις δουλειές μας ΚΑΝΟΝΙΚΑ.

Αν κάποιοι θέλουν τόσο πολύ να περπατήσουν εναν πεζόδρομο ας πάνε στο παλιό λιμάνι, μια χαρά πεζόδρομος με υπέροχη θέα και δεν κάνεις και καλλιτεχνικό πατινάζ στην πρώτη βροχή.