ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΣΙΤΛΑΚΙΔΗΣ

Κρήτη, Μύκονος Σαντορίνη οι 3 προορισμοί από Θεσσαλονίκη με απευθείας πτήσεις της low cost εταιρείας.

Ειναι ξεκάθαρο ότι η Σκιάθος, παρά την αδιαμφισβήτητη φυσική ομορφιά της, συνεχίζει να παραμένει εκτός παιχνιδιού στην εγχώρια αγορά χρόνια τώρα σε αντίθεση με τα… τουριστικά νησιωτικά μεγαθήρια.

Δεν ξέρω αν οι προηγούμενες και η τωρινή δημοτική Αρχή έκαναν ποτέ σοβαρές προσπάθειες να τοποθετήσουν το νησί σε περίοπτη ταξιδιωτική θέση εντός συνόρων. Πιστεύω ότι την πρόθεση την είχαν και την έχουν. Με όσα βλέπουμε όμως όλα αυτά τα χρόνια πάντως καταλαβαίνουμε ότι δε διέθετε και διαθέτει κάνεις τα αναγκαία μέσα πίεσης και άσκησης επιρροής στα κέντρα αποφάσεων.

Και επειδή το να κλαις ή να κατηγορείς για το παρελθόν είναι προφανώς πλέον ανούσιο, πάμε στο σήμερα και το αύριο.

Τα “καθαρά χέρια” είναι σίγουρα ένα σημαντικό προσόν για να αναλάβεις τη διοίκηση ενός τόπου. Αμέσως μετά όμως χρειάζονται και τα γρήγορα χέρια. Τα δίκαια χέρια. Τα έμπειρα χέρια. Και, προσωπικά αν με ρωτάτε, αν είναι αυτά τα χέρια να πρέπει να “λερωθούν” για το καλό του νησιού, ας το κάνουν. Λεκές από λεκέ διαφέρει.
Με “καθαρά χέρια” στις μέρες μας πολεμάς μόνο τον COVID. Δυστυχώς δεν πολεμάς τους ανταγωνιστές σου σε μια απρόσμενη και άνευ προηγούμενου τουριστική κρίση.

Και κάπως έτσι το φιλαράκι μου από Θεσσαλονίκη θα πεταχτεί και φέτος για ένα τριημεράκι με πτήσεις από 9 ευρώ στη… ΜYKONOS!