Συγκλονισμένος είναι ο Βόλος και η Σκιάθος καθώς νεκρός βρέθηκε από τη μητέρα του στο κρεβάτι του ο 27χρονος Βασίλης Μάγγος και αύριο θα διεξαχθεί νεκροψία για τα αίτια του θανάτου.

Ο ίδιος πριν από ένα μήνα είχε καταγγείλει άγριο ξυλοδαρμό σε βάρος του από αστυνομικούς έξω από τα δικαστήρια του Βόλου, αλλά σύμφωνα με τους γιατρούς η νεκροψία θα δείξει εάν συνδέεται ο θάνατός του με τα τραύματα. Επισημαίνουν ωστόσο πως εάν ήταν επιβαρυμένη η υγεία του σε επίπεδο που οι γιατροί να εκδήλωναν φόβους για επιπλοκές δεν θα λάμβανε εξιτήριο από το Νοσοκομείο όπου παρέμεινε 4 ημέρες.
Ο  άτυχος νεαρός, βρέθηκε στο δωμάτιό του από τη μητέρα του χωρίς αισθήσεις, άμεσα ενημερώθηκε το ΕΚΑΒ, στο σπίτι, που βρίσκεται στην οδό Κ. Καρτάλη, πήγε άμεσα γιατρός του ΕΚΑΒ με μοτοσικλέτα, ωστόσο ήταν ήδη αργά, καθώς ο νεαρός είχε αφήσει την τελευταία του πνοή.

Υπενθυμίζεται πως ο 27χρονος Βασίλης και ο πατέρας του είχαν καταγγείλει άγριο ξυλοδαρμό από αστυνομικούς πριν από περίπου ένα μήνα και η είδηση έκανε τον “γύρο” όλης της χώρας.

Δεν υπάρχει όμως μέχρι στιγμής συσχετισμός με τα όσα είχαν καταγγελθεί, γεγονός που αναμένεται να διαφανεί μόνο από τη νεκροψία.

Η απάντηση του υπ. Προστασίας του Πολίτη

Σε ανακοίνωσή του για το θέμα το υπ. Προστασίας του Πολίτη αναφέρει: “Χάθηκε ένας νέος άνθρωπος 26 χρονών στο Βόλο. Σε ιστοσελίδες και έντυπα που εκφράζουν ή πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και τον αντιεξουσιαστικό χώρο γίνεται προσπάθεια ή ακόμη χειρότερα συνδέεται ευθέως ο θάνατος με προ μηνός καταγγελία του για αστυνομική βία.

Πρόκειται για αθλιότητα, ασύστολο ψέμα, ακόμη μία, ακόμη ένα. Είναι ανεύθυνοι και αδίστακτοι.
Τα αίτια θανάτου θα αποδειχθούν από την νεκροψία-νεκροτομή που έχει διαταχθεί.
Ας αφήσουμε τη μνήμη του παιδιού στην ησυχία του και τους οικείους του στην θλίψη τους”.

Η νεκροψία – νεκροτομή,θα πραγματοποιηθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.

Με αίτημα του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, στη νεκροψία – νεκροτομή θα παραστεί και Εισαγγελέας.

“Σεβόμενοι τη μνήμη του νεκρού παιδιού και τη θλίψη της οικογένειάς του δεν θα επεκταθούμε στο θέμα πριν ολοκληρωθούν οι έρευνες” αναφέρει η Διεύθυνση της Αστυνομίας στη Θεσσαλία.