ΔΗΜΑΡΧΟΙ Β. ΣΠΟΡΑΔΩΝ (φωτογραφία Skiathoslife.gr)

Σε κοινή επιστολή προς το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προχώρησαν οι τρεις Δήμαρχοι των νησιών Σκιάθου, Σκοπέλου, Αλοννήσου έχοντας ως πρόταση την αυστηρή απαγόρευση ακτοπλοϊκής μετάβασης  στα νησιά μας.

 

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί ,

Η λήψη του πρόσφατου μέτρου που αφορά την μετακίνηση στα νησιά μας μόνο των μόνιμων κατοίκων είναι πολύ σημαντική , παρ’όλα αυτά δεν διασφαλίζει την πλήρη   ασφάλεια των κατοίκων των νησιών και ιδιαίτερα των μικρών με δεδομένα της προβληματικής υγειονομικής κατάστασης τους, την δυσκολία διακομιδής σε περίπτωση κρούσματος κ.λ.π.

Επίσης θα πρέπει να  λάβουμε υπόψιν ότι σε λίγεςημέρες θα έχουμε τον εορτασμό του Πάσχα και θα υπάρξειαύξηση μετακινήσεων  των μόνιμων κατοίκων που βρίσκονται εκτός των νησιών μας.

Γεγονός είναι τέλος ότι οι μόνιμοι κάτοικοι που μετακινούνται στην ηπειρωτική χώρα , μέσα στα προβλεπόμενα περιθώρια που τους δίνουν τα απαγορευτικά μέτρα, δεν προβλέπει πουθενά, δυστυχώς, την υποχρεωτική απομόνωση τους για 14 ημέρες  .

Με δεδομένο ότι τα μέτρα πού έχει λάβει η χώρα έχουν σχεδόν 10 ημέρες εφαρμοσθεί , στα νησιά μας δεν έχει εμφανισθεί κρούσμα του κορωνοϊού και  ότι κρούσμα εμφανισθεί από εδώ και πέρα θα προέρχεται από επισκέπτη στο νησί.

Για τους παραπάνω λόγους προτείνουμε αυστηρή απαγόρευση ακτοπλοϊκής μετάβασης  στα νησιά μας.

Οι μόνιμοι κάτοικοι που για σοβαρό λόγομετακινούνται, μετά την επιστροφή τους  να τίθενται σε υποχρεωτική καραντίνα.

Η μη τήρηση του μέτρου αυτού να επισύρει όλες τις προβλεπόμενες κυρώσεις που ήδη η Πολιτεία έχει θεσμοθετήσει.