Στην πορεία αυτή, απόλαυσα ατελείωτες ώρες συζήτησης με τον Γιώργο Αγγελόπουλο. Συνάντησα τα συναισθηματικά μου όρια έτσι που αφέθηκα να βυθιστώ στην ιστορία ενός ανθρώπου τόσο διαφορετικού από μένα. Δοκιμάστηκα στον αγώνα να δεθούν τα κομμάτια της αφήγησης με μια κλωστή, για να απλωθεί η ιστορία ενώπιον του αναγνώστη, με την ευχή να δει κάτι από τον εαυτό του σε όλο αυτό.

Σήμερα έλαβα τρία κιβώτια γεμάτα βιβλία από την Εκδοτική Αθηνών και χαίρομαι σαν μικρό παιδί. Είναι πολλές οι φορές που φοβήθηκα ότι αυτό το έργο δεν θα ολοκληρωνόταν και είμαι ευγνώμων στον Γιώργο Αγγελόπουλο που δεν επέτρεψε σε τίποτα και σε κανέναν (ούτε σε μένα) να το σταματήσει.

Όπως τόσα άλλα πράγματα στη ζωή, αυτό το βιβλίο δεν θα γινόταν πραγματικότητα χωρίς την αγάπη και τη στήριξη πολλών ανθρώπων.

Την εκδότρια μας κ. Χριστιάνα Χριστοπούλου στην Εκδοτική Αθηνών, την ευχαριστώ που αγάπησε αυτό το βιβλίο πριν ακόμα κι από εμάς, που πίστεψε στην επιτυχία του και έγινε η πιο πολύτιμη συνοδοιπόρος σε αυτό το ταξίδι.

Την κ. Μαρία Κούρση ευχαριστώ για την πολύ σημαντική για την ποιότητα του βιβλίου επιμέλεια της και τον σεβασμό που έδειξε στην γραφή μου και την ανάγκη μου να κρατήσω κάποια πράγματα παρά την πολύτιμη συμβουλή της.

Την μητέρα του Γιώργου, Ράνια Σουλτάνη, τον αδελφό του Χάρη Αγγελόπουλο, τον θείο του Γιάννη Σουλτάνη σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε.

Στους φίλους του Γιώργου, τον Παναγιώτη Μυγδαλάκη Salto WaterSports, τον πατέρα Ιωσήφ Κατσούρα, τον Γρηγόρη, τον Χρήστο, τον ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΣΑΓΚΑΒΕΛΗΣ και τον ξάδελφο του Nikos Prekas, σας ευχαριστώ που μοιραστήκατε μαζί μου τις αναμνήσεις σας.

Άννα Τσαγγάρη, σ’ ευχαριστώ για τη συνεχή ροή θετικής ενέργειας και την πολύτιμη βοήθειά σου στο δύσκολο έργο της απομαγνητοφώνησης.

Lydia Zannettou σε ευχαριστώ, μικρή μου φίλη, που ήσουν η αιτία γι’ αυτήν την όμορφη περιπέτεια.

Χριστίνα Θεοδότου και Margarita Vassilopoulou, αγαπημένες και έμπιστες φίλες μου, σας ευχαριστώ για την πρώτη και την τελευταία ανάγνωση.

Σ’ όλες τις φίλες και φίλους μου που αγάπησαν αυτή τη συνεργασία όσο κι εγώ, Anna Stylianou, Anna Charikli, Maria Markidou Papaconstantinou, Natalie Zannettou, Xenia Tsiamanta, Abraham Ioannis Hadjigiovannis και Fotini Panayi, σας ευχαριστώ που με θωρακίζετε με την αγάπη σας.

Debbie Kosta, σ’ ευχαριστώ που έκανες τη Νέα Υόρκη σπίτι μου. Thank you for giving me clarity throughout this journey.

Γιώργο Αγγελόπουλε Danos_ga, είμαι ευγνώμων για τη σχέση που χτίσαμε. Σε ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μου έδειξες και εναπόθεσες την πολύ προσωπική ιστορία σου στα χέρια μου.