Ενωτικός και πάντα αισιόδοξος για το μέλλον του νησιού της Σκιάθου 
εμφανίζεται με άρθρο του στο Skiathoslife.gr ο πρώην πρόεδρος 
της Ένωσης Ξενοδόχων, νυν Δημοτικός Σύμβουλος και Διευθυντής 
του Ξενοδοχειακού Ομίλου Philian Resort. 

Ήδη βλέπουμε ότι σχεδόν μέσα σε 2 εβδομάδες από την κατάρρευση της Thomas Cook το νησί μπόρεσε και κάλυψε την πλειοψηφία των κενών πτήσεων που άφησε. Αυτό μας δείχνει την δυναμική που έχει η Σκιάθος σαν προορισμός αλλά και το brand που έχουν χτίσει οι επαγγελματίες του τουρισμού όλα αυτά τα χρόνια. Θεωρώ ότι η άμεση κινητοποίηση επιχειρηματιών αλλά και θεσμικών παραγόντων βοήθησε τα μέγιστα στο να έχουμε το παραπάνω αποτέλεσμα.  Η διασφάλιση της προσβασιμότητας ενός προορισμού είναι η βασική προϋπόθεση για την επιτυχημένη προσέγγιση των αγορών. Διαφορετικά, θα μοιάζει ανέφικτο να ενεργοποιήσουμε κάποιες αγορές και να μην μπορούμε στη συνέχεια να φέρουμε τον κόσμο που θα ενδιαφερθεί για το νησί μας.

Χαιρετίζω αυτό το ελπιδοφόρο νέο και προσβλέπω στην κοινή προσπάθεια όλων μας, πέρα και πάνω από παραταξιακές αντιλήψεις και μικροσυμφέροντα. Ο Τουρισμός αποτελεί βασικό πυλώνα στήριξης της τοπικής οικονομίας. Και σε αυτόν τον τομέα οφείλουμε όλοι να συστρατευθούμε σε μια κοινή κατεύθυνση που, μάλιστα, θα λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες της επέκτασης της τουριστικής περιόδου. Η διασύνδεση του  νησιού και η συνεργασία με low budget εταιρείες θα βοηθήσουν τα μέγιστα ώστε να αναπτυχθεί τουριστικά το νησί. Εννοείται ότι σε αυτή την πρωτοβουλία δεν χωρούν στρατηγικές που θα αποκλίνουν ή θα αγνοούν τις διεθνείς τάσεις στις οποίες πρέπει και να ακολουθούμε αφού, πρώτα φυσικά, τις εντοπίσουμε. Η επιλεκτική φάση της ζήτησης στην οποία έχει εισέλθει ο παγκόσμιος τουρισμός αναγκάζει πλέον κάθε προορισμό να προσαρμόζεται σε όσα οι αγορές ζητούν και όχι να προσπαθεί να επιβάλει στις αγορές όσα εκείνος διαθέτει.

Η διατήρηση και ενδυνάμωση των ήδη υπαρχόντων αγορών που μας στηρίζουν αλλά και το άνοιγμα νέων δυνατών αγορών πρέπει να είναι ο μακροπρόθεσμος στόχος που πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι μαζί για να πετύχουμε.