του Νίκου Τζούμα

Ο Αποστόλης Ζαρκάδας μπήκε στο Λιμενικό Σώμα πριν 10 χρόνια και μετά την αποφοίτησή του τοποθετήθηκε σε περιπολικό σκάφος στη Σάμο όπου παρέμεινε ως το 2013 όπου το καλοκαίρι ξεκίνησε εκπαίδευση για να μπει στα κλιμάκια ειδικών αποστολών όπου μετά την επιτυχή αποφοίτησή τοποθετήθηκε για 5 χρόνια στις ειδικές δυνάμεις του σώματος. Έχει εκπαιδευτεί με την υπηρεσία στην Ολλανδία και Ιταλία με την frontex πάνω σε θέματα οργανωμένου εγκλήματος και συνοριοφύλαξης

Σήμερα υπηρετεί στο κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά στο Α λιμενικό τμήμα.

Η διάσωση της ανθρώπινης ζωής είναι πρωταρχικής σημασίας για τον ίδιο και το Λιμενικό Σώμα αναφέρει στο Skiathoslife.gr,  ως εκ τούτου εμφορούμαι από αυτόν τον αξιακό πυλώνα όπου το Λ.Σ. έχει καταξιωθεί στις συνειδήσεις του κόσμου.
Κατά τη διάρκεια της αποβίβασης με τον κατάπλου στο Μαντούδι αντιλήφθηκε να έχει  παραπατήσει και να είναι εντός της θάλασσας δύο άτομα εκ των οποίο το ένα φαινόταν ότι δε γνώριζε κολύμπι, άμεσα με ένα συνάδελφο του αν και τελούσαν εκτός υπηρεσίας απαλλάχτηκαν από τα ρούχα και έπεσαν μέσα.
Εξαιρετικά δύσκολη διάσωση μας λέει καθώς το ύψος του λιμένα δεν διευκόλυνε την διάσωση, σε κάθε περίπτωση καταβάλαμε προσπάθειες και εν τέλει τα καταφέραμε
μπαμπάς και κόρη να χαίρουν άκρας υγείας.
Τον Απόστολο Ζαρκάδα με την Σκιάθο τον συνδέει η μητέρα του η Αφέντρα Ζαρκάδα ή Κουκιά (πριν), είναι από το νησί και έχει περάσει όλα τα παιδικά του χρόνια εδώ.
Πιστεύει πολύ στον Θεό και τον Άγιο Νικόλαο που τον γεμίζουν δύναμη και τον οπλίζουν με  ψυχραιμία
Σε ερώτησή μας αν θα επιθυμούσε στο μέλλον να υπηρετήσει το Λιμενικό Σώμα στην Σκιάθο η απάντηση είναι άμεση και καταφατική “σίγουρα ναι αλλά να ολοκληρώσω τον ακαδημαϊκό μου κύκλο καθώς επιδιώκω να κάνω μεταπτυχιακό, σίγουρα θέλω να υπηρετήσω το τόπο που μεγάλωσα, οφείλω τόσα πολλά στους ανθρώπους και κυρίως στην Οικογένεια μου την ευρύτερη που ζει μόνιμα στην Σκιάθο.”