Για 27η συνεχή χρονιά, πραγματοποιούνται στο μητροπολιτικό ναό του Αγίου Δημητρίου στη Χαλκίδα, οι εορταστικές εκδηλώσεις των «Δημητρίων».
Στα φετινά «Δημήτρια» φιλοξενείται και συνεορτάζει με τον Άγιο Δημήτριο, η εικόνα της Παναγίας Ελεούσης, η οποία φυλάσσεται στον ενοριακό ναό των Τριών Ιεραρχών στη Σκιάθο. Η υποδοχή της θα γίνει τη Τετάρτη 16 Οκτωβρίου, στις 6 το απόγευμα στον προβλήτα του Αγίου Νικολάου στην παραλία της Χαλκίδας.
Η εικόνα της Παναγίας θα παραμείνει στο μητροπολιτικό ναό του Αγίου Δημητρίου μέχρι και τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου. Καθημερινά θα τελούνται ακολουθίες, λειτουργίες, παρακλήσεις και αγρυπνίες καθώς κι άλλες εκδηλώσεις. Το πλήρες πρόγραμμα των «Δημητρίων» βρίσκεται δημοσιευμένο στην ιστοσελίδα της Μητρόπολης Χαλκίδας.

Οι παράλληλες εκδηλώσεις των φετινών «Δημητρίων»

Στο πλαίσιο των παράλληλων –πέραν των εκκλησιαστικών- εκδηλώσεων των φετινών «Δημητρίων»:
-το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, στις 5 το απόγευμα στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου
«Το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού» για μικρούς, από τα «Βιβλιοπαιχνιδίσματα».
-το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα «Παπαδημητρίου»
Παρουσίαση, σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Αρχονταρίκι», του βιβλίου του μακαριστού Μητροπολίτη Σιάτιστας & Σισανίου κυρού Παύλου (Ιωάννου) «Άκουσε καλό μου παιδί», από τον Μητροπολίτη Χαλκίδας Χρυσόστομο, τον αρχιμανδρίτη Ιωάννη Καραμούζη και τον επιμελητή του βιβλίου, συγγραφέα και θεολόγο, Ηλία Λιαμή.
-τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα «Παπαδημητρίου»
Εκδήλωση «Χθες – Σήμερα», από την εκπομπή του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Μητρόπολης Χαλκίδας, με τη Νία Κομπορόζου.
-την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, στις 7 το απόγευμα στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου
Εκδήλωση αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την κοίμηση του (Σκιαθίτη διηγηματογράφου, ακαδημαικού, δημοσιογράφου, θεατρικού συγγραφές, μεταφραστή και δοκιμιογράφου) Αλέξανδρου Μωραϊτίδη, με ομιλία του (φιλολόγου, λογοτέχνη, μεταφραστή, επιμελητή, ανθολόγου και κριτικού) Νίκου Δ. Τριανταφυλλόπουλου και απόδοση εκκλησιαστικών ύμνων από Χορό Ιεροψαλτών, με χοράρχη τον Άγγελο Μαντά.

Επιπρόσθετα, την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, στις 7 το απόγευμα στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας στη Χαλκίδα
Μουσική εκδήλωση – αφιέρωμα στην τραγουδίστρια Χάρις Αλεξίου, από την Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής του Μητροπολιτικού Ναού, υπό τη διεύθυνση του αρχιμανδρίτη Χριστόφορου Παπαθανασίου.