Η φωτιά στη Σκόπελο ξεκίνησε από τη θάλασσα και επεκτάθηκε στο δάσος και το ανακριτικό της Πυροσβεστικής έχει στη διάθεσή του τα ονόματα των νεαρών που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην περιοχή. Ο ένας από τους νεαρούς νοσηλεύεται με εγκαύματα στο νοσοκομείο του Βόλου και μόλις δώσουν το πράσινο φως οι γιατροί θα ληφθεί κατάθεση. Υπάρχει βεβαιότητα πως η φωτιά ξεκίνησε από ανθρώπινη παρέμβαση , αλλά και εκτίμηση αρχική ότι πρόκειται για αμέλεια.

Τις πληροφορίες επιβεβαιώνει ο διοικητής της Πυροσβεστικής κ. Πόζογλου που επεσήμανε πως θα ληφθούν καταθέσεις για να διακριβωθεί τι συνέβη. Ο δήμαρχος του νησιού τόνισε πως όλα τα ονόματα των νεαρών έχει στη διάθεσή του ανακριτικό της Πυροσβεστικής. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ήταν μια παρέα περίπου πέντε ατόμων.

«Η φωτιά ξεκίνησε από τη θάλασσα και αυτό είναι το δεδομένο. Ταυτόχρονα με το έργο της κατάσβεσης γίνεται και η ανάκριση και περιμένουμε τους γιατρούς να μας επιτρέψουν να πάρουμε κατάθεση από τον νεαρό που νοσηλεύεται’, τόνισε ο διοικητής της Πυροσβετικής.