Απορρίφθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ κατά της κυβέρνησης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κερδίζει ωστόσο, την ψήφο του Δημήτρη Καμμένου από τους ΑΝΕΛ και εκείνη του ανεξάρτητου Γιώργου Κατσιαντώνη.

Ο Δημήτρης Καμμένος διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ με τον Πάνο Καμμένο με ένα αιχμηρό tweet «ακριβοπληρωμένη η μεταγραφή… κουτσός ο παίχτης…». 

Η υπερψήφιση της πρότασης δυσπιστίας της ΝΔ από τον πρώην –πλέον βουλευτή- των ΑΝΕΛ δεν ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία, αφού ο ίδιος με δηλώσεις του τις προηγούμενες ημέρες είχε αφήσει σαφώς να εννοηθεί πως θα προχωρούσε σε αυτή την κίνηση. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ διαθέτει πλέον 8 βουλευτές. 

Υπέρ της πρότασης πρόταση δυσπιστίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης ψήφισε και ο ανεξάρτητος βουλευτής προερχόμενος από την Ένωση Κεντρώων Γιώργος Κατσιαντώνης που οι πληροφορίες τον θέλουν να προσχωρεί στη ΝΔ.

Από την ψηφοφορία απουσίαζαν επίσης, οι ανεξάρτητοι βουλευτές Κατερίνα Παπακώστα, Χάρης Θεοχάρης, Νίκος Νικολόπουλος και Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης που αναζητείται από την ΕΛΑΣ μετά το ένταλμα σύλληψης που έχει εκδοθεί εναντίον για την προτροπή του σε πραξικόπημα από το βήμα της Βουλής.

Απόντες ήταν όλοι οι βουλευτές του ΚΚΕ που είχαν αποχωρήσει από τη συζήτηση και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Σαχινίδης.