Ο 34χρονος διάδοχος του θρόνου στην Σαουδική Αραβία Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν βρέθηκε στην Σκιάθο κάτω από απόλυτη μυστικότητα.

Προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης με ιδιωτικό αεροσκάφος τύπου Embraer Legacy 650. Εκεί παρέλαβαν τον ίδιο και την συνοδεία του ιδιωτική εταιρεία transfer (Ανδρέα Τάσσου – Ανδρεαδάκια) που ανέλαβε τις μετακινήσεις του στην Σκιάθο.

To αεροσκάφος με το ιδιωτικό transfer που ανέλαβαν τις μετακινήσεις του πρίγκηπα της Σαουδικής Αραβίας

Ο Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν παίρνοντας περισσότερες ψήφους που έχει πάρει ποτέ πρίγκιπας στη χώρα, από το 32μελές συμβούλιο που εκπροσωπεί τις ψήφους εκατοντάδων άλλων πριγκίπων στη χώρα του, μετά βέβαια από πρόταση του πατέρα του, του βασιλιά Σαλμάν.

Άλλωστε ο βασιλιάς πατέρας του, λέγεται ότι πάσχει από τη νόσο του Αλτζχάιμερ και έπρεπε να υπάρχει ένας διάδοχος, ικανός να τον αντικαταστήσει μαθαίνοντας ταυτόχρονα τη διοίκηση της χώρας. Και ήδη, δεν διοικεί και λίγα πράγματα στο Ριάντ. Ο MBS, όπως αποκαλείται λόγω των αρχικών του, είναι ταυτόχρονα αναπληρωτής Πρωθυπουργός, πρόεδρος του οικονομικού συμβουλίου, πρόεδρος του συμβουλίου ασφαλείας και υπουργός Άμυνας.

Στην υπερσυντηρητική Σαουδική Αραβία, ο ερχομός ενός νέου ανθρώπου στην εξουσία έγινε δεκτός με έναν στεναγμό ανακούφισης από τους πιο προοδευτικούς και νέους πολίτες της χώρας. Όντως, εκείνος φρόντισε να τους επιβεβαιώσει, εισάγοντας μεγάλες κοινωνικές καινοτομίες -για τα δεδομένα της χώρας.