Για παράνομες & καταχρηστικές ενέργειες καταγγέλλει η “ΚΛΑΔΟΣ ΚΣΕΝ’S-IKE  ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗ” τον Λιμενάρχη Σκιάθου κ. Κατσάμπα Νικόλαο καθώς και τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών και πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής κ. Λιακόπουλο Νίκο η πρώτη ανάδοχος του ναυαγοσωστικού έργου στο νησί. Σύμφωνα με τους υπευθύνους της εταιρείας παρανόμως την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου το Λιμεναρχείο Σκιάθου επέβαλε την διακοπή υπηρεσιών της υπό τις “απειλές” για Σύλληψη Αυτόφωρο και στέρηση άδειας ναυαγοσώστη.

Συγχρόνως η εταιρεία στρέφεται και κατά του Αντιδημάρχου Οικονομικών και προέδρου της Οικονομικής επιτροπής του Δήμου Σκιάθου κ. Λιακόπουλου Νίκου εκφράζοντας την δυσαρέσκειά της από την παραπάνω ενέργεια με την έκφραση :  “Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου» ή «Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα» λέει ο σοφός λαός. Θα μπορούσαμε να απαριθμήσουμε κι άλλες δεκάδες παροιμίες και γνωμικά για την περίπτωσή σας, γιατί αυτή τη φορά πραγματικά ξεπεράσατε κάθε όριο, σπάσατε όλα τα κοντέρ, το τερματίσατε, χτυπήσατε κόκκινο…..!!! Είναι απορίας άξιον το, τι τελικά συμβαίνει,  ΠΡΑΓΜΑΤΙ δεν καταλαβαίνετε (οπότε τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά) ή ΠΡΟΣΠΟΙΕΙΣΤΕ ότι δεν καταλαβαίνετε (οπότε τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα, διότι ενδεχομένως γεννιούνται και ποινικές ευθύνες) ;”

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΖΟΥΜΑ

 

Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΙΜΕΝΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΚΑΤΩ :

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Κ. Λιμενάρχα, πληροφορηθήκαμε ότι στις 18-09-2020 και ώρα 9:30 το πρωί προσκαλέσατε στο γραφείο σας τον επόπτη ναυαγοσωστών της εταιρείας μας Ηλία Σιδηρόπουλο του Αθανασίου και του επιβάλλατε την διακοπή υπηρεσιών στο ναυαγοσωστικό έργο του Δήμου Σκιάθου, θέτοντας το προσωπικό της εταιρείας μας σε αναστολή, παραμένοντας στο χώρο εργασίας ανενεργά υπό τις «απειλές» σας για Σύλληψη, Αυτόφωρο και Στέρηση άδειας ναυαγοσώστη, ασκώντας τους ψυχολογική βία.
Σε ερώτησή του αν έχετε κάποιο έγγραφο για τις ενέργειές σας και να μας το επιδώσετε για να φύγουμε νόμιμα ενημερώνοντας και την εταιρεία, επικαλεστήκατε την υποβληθείσα μήνυση αγνώστου περιεχομένου (ενδεχομένως και ψευδούς) σε βάρος της εταιρείας μας και του προσωπικού μας ονομαστικά, από τον κ. Μαλλίνη Γρηγόριο, εκπρόσωπο της νέας εταιρείας εκτέλεσης ναυαγοσωστικού Έργου «BAYLINE SERVICES».
Παρότι κ. Λιμενάρχα σας ζητήσαμε εγγράφως με την με ημερ. 17-09-2020 επιστολή μας – καταγγελία να παραπέμψετε την υπόθεση στην προϊστάμενη Αρχή, αρμόδιο κ. Εισαγγελέα, προκειμένου να λάβει γνώση και να αποφανθεί για την τήρηση της νομιμότητας, εσείς τελικά προφανώς αγνοήσατε ενσυνείδητα την επιστολή μας αυτή και όπως δηλώσατε σε τηλεφωνική επικοινωνία με εμάς, «Εγώ είμαι αυτός που θα αποφασίσει το τι θα στείλει στον κ. Εισαγγελέα και τι όχι», αν και την προηγούμενη ημέρα μας είχατε πει ότι δεν είστε αρμόδιος για να κρίνετε ποια σύμβαση είναι νόμιμη, έγκυρη και ισχυρή και γι’ αυτό θ’ αποταθείτε στον κ.Εισαγγελέα.

Επειδή θεωρούμε ότι τις τελευταίες ημέρες έχετε χάσει τον έλεγχο και «Εκών άκων» δεν υπηρετείτε τη νομιμότητα και με τις ενέργειές σας θίγετε έννομα ιδιωτικά και Δημόσια συμφέροντα και επειδή είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι η Σύμβασή μας είναι ισχυρή και ενεργή σύμφωνα με το νόμο έως τις 30-09-2020 και δεν έχουμε το δικαίωμα να εγκαταλείψουμε τις θέσεις μας, διότι θα μας βαρύνουν όλες οι ευθύνες Αστικές και Ποινικές από ενδεχόμενο πνιγμό λουομένου, γι’ αυτό και διαμαρτυρόμαστε έντονα και ζητούμε ξανά την άμεση παρέμβαση του κ. Εισαγγελέα και την αναστολή της επιβληθείσας απόφασής σας στο προσωπικό της εταιρείας μας που περιμένει εκεί ώστε να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του.
Όσον αφορά την προσπάθεια του Δήμου με την νέα και μοναδική επιστολή 18-09-2020 και ώρα 19:00 περίπου, προκειμένου να νομιμοποιηθεί και να σας νομιμοποιήσει ετεροχρονισμένα, μετά τη υπογραφή της παράτυπης ενδεχομένως και παράνομης Σύμβασης που υπέγραψε στις 16/09/2020 με τον κ. Μαλλίνη «BAYLINE SERVICES» δεν χρειάζεται να την σχολιάσουμε γιατί όπως είπαμε και σ’ αυτούς «Στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα».
Τέλος, κ. Λιμενάρχα, όπως σας έχουμε ενημερώσει με προγενέστερες επιστολές και καταγγελίες γνωρίζοντας και επικαλούμενοι τη νομιμότητα γι’ ακόμα μια φορά σας δηλώνουμε ότι, η Σύμβαση «ΚΛΑΔΟΣ ΚΣΕΝ’S-IKE που έχουμε υπογράψει με τον Δήμο Σκιάθου στις 07-08-2020 και η ορθή επανάληψη αυτής έως 30-09-2020, είναι απολύτως νόμιμη και ισχυρή, όπως σας έχουμε ενημερώσει εγγράφως βάση νόμου και θα σας είχε επιβεβαιώσει ο κ. Εισαγγελέας εάν είχατε προσφύγει σε αυτόν, όπως είχατε υποχρέωση θα είχαν επανέλθει τα πράγματα στην τάξη και τη νομιμότητα. Σε αντίθεση με τη παράτυπη και ενδεχομένως παράνομη Σύμβαση του κ. Μαλλίνη «BAYLINE SERVICES» . Επιπλέον, παρανομείτε κ. Λιμενάρχα, υποθάλποντας τον κ. Μαλλίνη να εκτελεί το έργο με εντελώς παράνομα σκάφη εμφανώς ως πειρατικά χρώματος κόκκινου αντί για πορτοκαλί, όπως προβλέπει το ΠΔ 31/2018 αλλά και οι διεθνείς κανόνες ασφαλείας, θέτοντας σε κίνδυνο την ζωή και την ασφάλεια των λουομένων. Επίσης προφανώς αλεμβολόγητα σκάφη χωρίς τα προβλεπόμενα παράβολα και Επιθεώρηση, κατά παράβαση του ΠΔ 31/2018 και κατά παράβαση του ΓΚΛ 23, που ενδεχομένως δεν έχουν εγγραφεί στα βιβλία ΒΕΜΣ, δεν φέρουν κανένα στοιχείο λεμβολόγησης και καμία ένδειξη ονόματος σκάφους και δεν φέρουν αριθμό λεμβολογίου και θα πρέπει να δεσμευτούν από την υπηρεσία σας για εξακρίβωση στοιχείων νομιμότητας και κατοχής. Ενδεχομένως θα πρέπει να προβείτε και στην κατάσχεσή τους για παράνομη εκτέλεση ναυαγοσωστικού έργου προβαίνοντας ακόμη και ποινικές διώξεις αυτοφώρου διαδικασίας εκτός των διοικητικών προστίμων που υποχρεούστε να επιβάλετε. Επομένως, στο ναυαγοσωστικό έργο που εκτελεί ο κ.Μαλλίνης με διακριτικό τίτλο «BAYLINE SERVICES» δεν υπάρχει ουσιαστικά και τυπικά κανένα σκάφος, εξαπατώντας την δημοτική αρχή και την Υπηρεσία σας σε βάρος του ελληνικού δημοσίου και προκαλώντας αθέμιτο ανταγωνισμό.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Παρακαλώ για τις άμεσες ενέργειες της υπηρεσίας σας, ενημερώνοντας τα λιμεναρχεία Μυκόνου και Χαλκιδικής όπου και πραγματοποιούνται αντίστοιχα καταγεγραμμένα φαινόμενα παρανομιών της ίδιας εταιρείας.
Υ.Γ. Όπως επίσης υποχρεούστε να αντιληφθείτε κ. Λιμενάρχα με τις ενέργειές σας και τις εσφαλμένες αποφάσεις του Δήμου σε συνεργασία με τις σκοπούμενες ενέργειες του κ. Γρηγορίου Μαλλίνη νόμιμου εκπροσώπου της «BAYLINE SERVICES» βρισκόμαστε σε ομηρία με το προσωπικό μας και σε αναστολή ως εταιρεία με την επωνυμία ΚΛΑΔΟΣ ΚΣΕΝ’S-IKE ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗ.
Υπακούοντας στις εντολές σας και σεβόμενοι τις αποφάσεις σας ως αρχή, έστω κι αν αυτές είναι καταχρηστικές, και καθώς το προσωπικό φοβάται να παραστεί στον χώρο εργασίας, σας ζητούμε εγγράφως την προστασία όλου του εξοπλισμού μας καθ’ όλο το 24ωρο έως τη λήξη ή τη λύση της Σύμβασής μας
Επιφυλασσόμενοι κάθε νομίμου δικαιώματός μας

Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΚΑΤΩ :

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

«Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου» ή «Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα» λέει ο σοφός λαός.

Θα μπορούσαμε να απαριθμήσουμε κι άλλες δεκάδες παροιμίες και γνωμικά για την περίπτωσή σας, γιατί αυτή τη φορά πραγματικά ξεπεράσατε κάθε όριο, σπάσατε όλα τα κοντέρ, το τερματίσατε, χτυπήσατε κόκκινο…..!!!

Είναι απορίας άξιον το, τι τελικά συμβαίνει,  ΠΡΑΓΜΑΤΙ δεν καταλαβαίνετε (οπότε τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά) ή ΠΡΟΣΠΟΙΕΙΣΤΕ ότι δεν καταλαβαίνετε (οπότε τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα, διότι ενδεχομένως γεννιούνται και ποινικές ευθύνες) ;

Προσπαθούμε να κατανοήσουμε τις επιλογές σας και τις αποφάσεις σας, αμέσως μετά την ανάδειξή μας ως προσωρινών αναδόχων του Ναυαγοσωστικού Έργου για το έτος 2020 στο Δήμο σας (25-06-2020), οι οποίες είναι τόσο αλλοπρόσαλλες που είχαν ως αποτέλεσμα, αφενός μεν να αφήσετε τις πολυσύχναστες παραλίες του Δήμου σας χωρίς ναυαγοσώστες για  ένα (1) και πλέον μήνα (από 01-07-2020 έως 07-08-2020) αφετέρου δε να βρίσκονται σε δικαστική και εξώδικη διαμάχη  δύο (2) εταιρείες περί τα τέλη Σεπτεμβρίου…!!! για το ποια από τις δύο θα ολοκληρώσει το έργο, αφού αυτό τελειώνει σε λίγες μέρες (30-09-2020) και ενώ θα έπρεπε εσείς να προσφύγετε στο Διοικητικό Εφετείο Λάρισας, προκειμένου να στηρίξετε την απόφασή σας και το δίκαιο δεν το πράξατε για ύποπτους για εμάς λόγους, ενάντια στο Δημόσιο Συμφέρον.

Υπάρχει αναμφισβήτητα ένας τραγέλαφος, για τον οποίο είστε οι βασικοί, αν όχι οι μόνοι υπεύθυνοι.

Εσείς λοιπόν που αφήσατε κατά εγκληματικό  τρόπο τις παραλίες του Δήμου σας χωρίς ναυαγοσώστες για ένα (1) και πλέον μήνα ως προελέχθη και πάντοτε θα είστε υπόλογοι γι’ αυτό, μας αποστείλατε την 08-09-2020 την  με αρ. 9869 ΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σας, με την οποία μας καλούσατε να απομακρύνουμε το προσωπικό και τις εγκαταστάσεις μας και να σας αποδώσουμε ελεύθερες τις παραλίες, επειδή δήθεν  η μεταξύ μας με αρ. 8551/07-08-2020 ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ (και μάλιστα αναδρομικά).

Δεν μας εξηγήσατε βέβαια κατά ποιο μαγικό τρόπο ακυρώθηκε και ποιος την ακύρωσε και που αυτό καταγράφεται, αλλά απ’ ότι φαίνεται για σας αυτά είναι μάλλον «ασήμαντες λεπτομέρειες» που δεν χρήζουν απαντήσεων.

Στη συνέχεια και αφού διαμαρτυρηθήκαμε για τη αντισυμβατική και παράνομη συμπεριφορά σας με την με 08-09-2020 ΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ, βασιζόμενοι στο νόμιμο δικαίωμά μας να προσφύγουμε στα Δικαστήρια και να ζητήσουμε προσωρινή δικαστική προστασία, το οποίο φυσικά εσείς καταπατήσατε βάναυσα με την ανωτέρω εκβιαστική ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  σας ν’ απομακρυνθούμε, χωρίς να έχει παρέλθει η προθεσμία των  δέκα (10) ημερών από την κοινοποίηση σ’ εμάς της απόφασης της ΑΕΠΠ, μας επιτρέψατε για λίγες ημέρες να συνεχίσουμε να εκτελούμε το ναυαγοσωστικό έργο που έχουμε αναλάβει με την υπογραφή της Σύμβασης και παύσατε προσωρινά να παρανομείτε.

Μόλις εκδόθηκε η απόφαση για την προσωρινή διαταγή (η οποία βασίστηκε στις αναληθείς όπως αποδεικνύεται διαβεβαιώσεις και εγγυήσεις της  καθής δια του πληρεξουσίου της δικηγόρου, περί πλήρους ετοιμότητας και πληρότητας του εξοπλισμού), πριν ξημερώσει, υπογράψατε σύμβαση με τον άλλο οικονομικό φορέα που συμμετείχε στον διαγωνισμό την ΕΠΕ «ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗ ΜΕΠΕ».

Άμεσα σας απαντήσαμε και με την με χρον. 17-09-2020 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΔΗΛΩΣΗ, αναδείξαμε με αναλυτικό τρόπο τους λόγους για τους οποίους παρανομείτε και ζητήσαμε να μας προσκομίσετε κάποιο έγγραφο στο οποίο ν’ απαγγέλλεται η ακυρότητα της σύμβασής μας, ώστε να μπορούμε ν’ αποχωρίσουμε νόμιμα από τις θέσεις μας  χωρίς να μας βαραίνει καμιά ευθύνη.

Εσείς αντ’ αυτού, επιλέξατε να συμπαρασύρετε στον κατήφορο που ακολουθείτε και τον κ. Λιμενάρχη Σκιάθου, στον οποίο δώσατε προφορική εντολή να μας απομακρύνει από τις θέσεις μας, ασκώντας με αυτόν τον τρόπο εμμέσως ψυχολογική πίεση σε νέα παιδιά που αγωνίζονται τίμια για ένα κομμάτι ψωμί και είχαν εντολή από τον εργοδότη τους να παραμείνουν στη θέση τους, αφού υπήρχε νόμιμη και καθόλα ισχυρή σύμβαση, η οποία δεν είχε με κανένα νόμιμο τρόπο ακυρωθεί ή λυθεί.

Ο κ. Λιμενάρχης είχε αρχικά δηλώσει αναρμοδιότητα για να κρίνει ποιου η σύμβαση ήταν ισχυρή και ποιου όχι και είχε πει ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να υπάρχουν ναυαγοσώστες στις παραλίες και να υπάρχει  ηρεμία και όχι φασαρίες και τσακωμοί και επίσης ότι θα παραπέμψει το θέμα στον αρμόδιο Εισαγγελέα για να δώσει αυτός λύση, στη συνέχεια όμως άλλαξε στάση και συμπεριφορά για άγνωστους σε εμάς λόγους και αντί να παραπέμψει το θέμα στον κ. Εισαγγελέα ζήτησε από τον υπεύθυνο των ναυαγοσωστών στη Σκιάθο ν’ αποχωρίσουν, άμεσα, χωρίς να υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΙΣΗΜΟ ΝΟΜΙΜΟ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΟ ΕΓΓΡΑΦΟ με το οποίο να διατάσσεται η αποχώρηση αυτή.

Επειδή προφανώς σας ενημέρωσε ότι οι ναυαγοσώστες της ΚΛΑΔΟΣ ΚΣΕΝ’S-IKE δεν αποχωρούν, χωρίς κάποιο έγγραφο που ν’ ακυρώνει τη σύμβασή τους με το Δήμο Σας, εσείς μας αποστείλατε χθες 18-09-2020 περί ώρα 19:00 την με αρ.πρωτ. 10338 «ΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ» σας, στην οποία επιχειρείτε εκ νέου, με νομικούς κυρίως ακροβατισμούς και λογικά άλματα να μας πείσετε ότι η σύμβασή μας ακυρώθηκε….. ιδίως δε επειδή επιφυλαχθήκατε της αζημίως λύσης της….!!!

Δεν πρόκειται φυσικά ν΄ ασχοληθούμε με ακαταλαβίστικα νομικά κατασκευάσματα και εκτρώματα.

Επειδή λοιπόν η ημιμάθεια είναι κατά πολύ χειρότερη της αμαθείας, καλείστε ν’ απαντήσετε χωρίς περιστροφές και υπεκφυγές στα καίρια ερωτήματα που θέτουμε για το κύρος της σύμβασης που έχουμε στα χέρια μας.

Μέχρι σήμερα, 19-09-2020

α) Ποιος ακύρωσε την με αρ. 8551/07-08-2020 σύμβαση που υπογράψαμε με τον Δήμο Σκιάθου;

β) Ποια είναι η ημερομηνία της ακύρωσης;

γ) Που αποτυπώνεται/καταγράφεται ή απαγγέλλεται αυτή η ακύρωση;

(ώστε να μπορέσουμε να λάβουμε κι εμείς επίσημα γνώση)

Εάν πείτε ξανά ότι τη σύμβαση ακύρωσε η ΑΕΠΠ με την με αρ. 1027/2020 απόφασή της ή το Διοικητικό Εφετείο Λάρισας που απέρριψε το αίτημα της προσωρινής διαταγής που υποβάλλαμε με την αίτηση αναστολής μας ή ότι η ακύρωση έγινε με τον αυτόματο πιλότο, εκτός από αυτούς που έχουν γελάσει μέχρι σήμερα με τις θέσεις αυτές και θα γελάσουν και στο μέλλον όταν τις πληροφορηθούν, αφού παραβιάζονται βασικές νομικές έννοιες κατ’ ανεπίτρεπτο τρόπο, γνώμη μας είναι ότι θα γελάσει επίσης ακόμη….. και το παρδαλό κατσίκι!!!

Και εξηγούμε για τελευταία φορά τον λόγο, αν και υποψιαζόμαστε ότι τον γνωρίζετε.

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ αφορούν την ακύρωση (η οποία δεν είναι φυσικά οριστική) της με αρ. 173/2020 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου σας ΚΑΙ ΟΧΙ την ακύρωση της με αρ. 8551/07-08-2020 μεταξύ μας συναφθείσας σύμβασης.

Η απόφαση που αφορά την ακύρωση της σύμβασης ….. ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΚΔΟΘΕΙ εντός των επομένων είκοσι (20) ημερών, όπως μας ενημερώσατε ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ (με την τελευταία επιστολή σας, 18-09-2020).

Άρα, αυτή τη στιγμή που μιλάμε 19-09-2020, η ανωτέρω σύμβαση ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΥΡΩΘΕΙ ’Η ΛΥΘΕΙ με οποιοδήποτε νόμιμο τρόπο και η παράνομη και αντισυμβατική συμπεριφορά σας έχει γίνει αντιληπτή και από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν καθόλου νομικά, διότι απλούστατα ΒΓΑΖΕΙ ΜΑΤΙΑ…!!!

Όλα τα ανωτέρω γνωρίζουν και μάλιστα πολύ καλά και οι κύριοι της «ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗΣ ΜΕΠΕ», οι οποίοι πληροφορηθήκαμε ότι υπέβαλλαν μηνύσεις.

«Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης» , λοιπόν.

Να είστε όλοι βέβαιοι ότι εν ευθέτω χρόνο, θα δώσετε στα αρμόδια κρατικά όργανα εξηγήσεις για τις παράνομες και αντισυμβατικές πράξεις και παραλείψεις σας, οι οποίες εκτιμούμε ότι με βάση τα πραγματικά και νομικά δεδομένα ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΕΙΣΤΙΚΕΣ.

Προς το παρόν όμως πρέπει ν’ απαντήσετε στους δημότες της Σκιάθου στο εξής ακανθώδες ερώτημα:

Εσείς κ. Λιακόπουλε και οι  υπόλοιποι (ο κ. Δήμαρχος, ο νομικός ή οι νομικοί σας σύμβουλοι κλπ.) ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ που μας βγάζατε καθημερινά την ψυχή όλο τον μήνα Ιούλιο του 2020 για να μας αναθέσετε το έργο και όταν σας λέγαμε ότι οι παραλίες πρέπει να έχουν ναυαγοσώστες μας λέγατε ότι δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα χωρίς ν’ απευθυνθείτε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στ. Ελλάδας για να σας επιτρέψει να προχωρήσετε νόμιμα στην υπογραφή της σύμβασης, ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΕ ΧΡΟΝ. 16-09-2020 ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ «ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗ ΜΕΠΕ», με την οποία μας εκβιάζετε ν΄ αποχωρήσουμε από τις θέσεις μας, ΧΩΡΙΣ Ν’ ΑΠΟΣΤΕΙΛΕΤΕ  ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΗΝ Α.Δ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ – ΣΤ.ΕΛΛΑΔΑΣ και χωρίς φυσικά να συμπεριλάβετε στα έγγραφα που λάβατε υπόψη για την υπογραφή της σύμβασης κάποια απόφαση του κ. Συντονιστή της Α.Δ. Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ (έγγραφο με αρ. 16, η με αρ. 118480/30-07-2020 απόφαση του Συντονιστή Α.Δ. Θεσσαλίας – Στ. Ελλάδας);

ΓΙΑΤΙ κ. Λιακόπουλε τέτοια ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ;

ΓΙΑΤΙ τέτοια σπουδή και ταραχή για την υπογραφή της σύμβασης με την εταιρεία του κ. Μαλλίνη, ενώ ΥΠΗΡΧΑΝ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΕΣ στις παραλίες που εκτελούσαν το έργο και οι λουόμενοι δεν ήταν απροστάτευτοι και δεν κινδύνευαν και τέτοια τραγική καθυστέρηση να προχωρήσετε στην ανάθεση του έργου σ’ εμάς από 01-07-2020 την οποία τελικά κάνατε ένα (1) και πλέον μήνα μετά (07-08-2020), ενώ τότε στις παραλίες ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΕΣ και οι λουόμενοι ήταν απροστάτευτοι και κινδύνευαν;

ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ;

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΣΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ;

Ίσως το ξεχάσατε κ. Λιακόπουλε κι εσείς και οι υπόλοιποι….!!!

Εμείς είμαστε εδώ για να σας το υπενθυμίσουμε και για να σας πούμε ακόμη ότι ΕΧΕΤΕ ΜΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ν’ αποκαταστήσετε άμεσα τη νομιμότητα, γιατί ο χρόνος της κλεψύδρας τελειώνει και μετά δεν υπάρχει δρόμος για γυρισμό.

Κάντε μια βόλτα στις παραλίες να δείτε ότι τα σκάφη που χρησιμοποιεί η «ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗ ΜΕΠΕ» του κ. Γ. Μαλλίνη είναι εντελώς παράνομα, με εμφάνιση πειρατική, αφού στερούνται εμφανών διακριτικών στοιχείων σήμανσης και νομιμοποίησης κατά παράβαση του με αρ. 23 Γενικού Κανονισμού Λεμβολογήσεων (Γ.Κ.Λ.), και δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιούνται για την  εκτέλεση του ναυαγοσωστικού έργου του Δήμου σας, κάτι το οποίο επέτυχαν εξαπατώντας τόσο εσάς όσο και τη λιμενική αρχή και επίσης έχουν κατά παράβαση του Π.Δ. 31/2018 αλλά και της προκήρυξης του διαγωνισμού ΧΡΩΜΑ ΚΟΚΚΙΝΟ, αντί για το πορτοκαλί που προβλέπεται από το ανωτέρω Π.Δ. και την προκήρυξη, αλλά και τους διεθνείς κανόνες ασφαλείας, θέτοντας σε κίνδυνο την ζωή και την ασφάλεια των λουομένων.

Σας το καταγγέλλουμε με αποδείξεις και φωτογραφικό υλικό και αυτό και περιμένουμε να δούμε, αν θα παραπέμψετε τον εκπρόσωπο της ανωτέρω εταιρείας, κ. Μαλλίνη, στον αρμόδιο Εισαγγελέα για ψευδή δήλωση ενώπιον της Αρχής, όπως υποχρεούστε εκ του νόμου για να καλυφθείτε εν μέρει.

Και θα περιμένουμε επίσης να δούμε, αν θα χορηγήσετε βεβαίωση καλής εκτέλεσης του έργου στην ανωτέρω εταιρεία που επιλέξατε, η οποία το εξυπηρετεί τώρα με σκάφη χρώματος κόκκινου και χωρίς σήμανση, για να προβούμε κι εμείς στη συνέχεια στις δικές μας ενέργειες.

Τέλος, να σας «ευχαριστήσω» κ. Λιακόπουλε, ως αιρετό εκπρόσωπο του Δήμου σας, για την αφιλόξενη και μη ανθρώπινη συμπεριφορά που επιδείξατε απέναντί μας και σας ενημερώνω ότι θα σας επισκεφτώ εντός των ημερών κρατώντας κι ένα μπουκάλι ρακί για να γνωριστούμε από κοντά και να κλείσουμε τους ανοιχτούς λογαριασμούς που έχουμε, μιας και αρνείστε  να μας δώσετε έστω ένα ευρώ της αξίας των καθ’ όλα νόμιμων υπηρεσιών που σας προσφέραμε (γεγονός που μας έκανε να αισθανόμαστε ότι μας «χρησιμοποιήσατε» ακόμη και στις πολιτικές σας αντιπαραθέσεις με την αντιπολίτευση), αποτρέποντας ανεπανόρθωτες βλάβες προς όφελος και των δύο πλευρών, μη ζημιώνοντας το ελληνικό δημόσιο από περαιτέρω δαπάνες και επιβαρύνσεις.

Σας «ευχαριστούμε» ιδιαιτέρως για τις απειλές σας, ότι θα μας διώξετε για «παράνομη κατάληψη χώρου αιγιαλού», στον οποίο είχαμε εγκαταστήσει τον ναυαγοσωστικό εξοπλισμό μας, την απομάκρυνση του οποίου απαιτήσατε -εγγράφως- εντός  24 ωρών, χρησιμοποιώντας την ίδια γλώσσα κ Λιακόπουλε απαιτώ και εγώ το κλείσιμο του λογαριασμού μας εντός 24 ωρών.

Δεν μπορώ να κρύψω την αγανάκτησή μου και να μην αναφέρω ότι οι συνθήκες που βιώσαμε και βιώνουμε στην μεταξύ μας συνεργασία είναι πρωτόγνωρες και ακραίες για εμάς τους Κρητικούς. Κρίμα και πάλι κρίμα!