Πλήρη άγνοια δηλώνει ότι είχε ο Τραμπ για συνάντηση του γιου του με δικηγόρο η οποία είχε πρόσβαση στο Κρεμλίνο και έδωσε πληροφορίες που θα έβλαπταν την Κλίντον.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ “δεν ήταν ενήμερος και δεν συμμετείχε” το 2016 σε συνάντηση μεταξύ του γιού του Ντόναλντ Τραμπ του νεότερου και μιάς δικηγόρου με πρόσβαση στο Κρεμλίνο, ήταν η πρώτη αντίδραση.

Την αποκάλυψη έκανε η εφημερίδα New York Times χθες.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, η συνάντηση έγινε μετά από υποσχέσεις να δοθούν πληροφορίες στην ομάδα του Τραμπ που θα προκαλέσουν ζημιά στην αντίπαλο υποψήφια για την προεδρία Χίλαρι Κλίντον, είπε χθες ο Μαρκ Κοράλο, εκπρόσωπος της ομάδας δικηγόρων του Τραμπ.

Οι Τάιμς επικαλούνται τρεις συμβούλους του Λευκού Οίκου, σύμφωνα με τους οποίους, ήταν επίσης παρόντες στη συνάντηση με τη ρωσίδα δικηγόρο Ναταλία Βεσελνίτσκαγια ο τότε πρόεδρος της προεκλογικής καμπάνιας του Τραμπ, Πολ Μάναφορτ, και ο γαμπρός του Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ.

Οι Τάιμς βασίστηκαν σε δήλωση του Ντόναλντ του νεότερου στην οποία ομολόγησε ότι συναντήθηκε με τη Βεσελνίτσκαγια.

“Μετά τις εισαγωγικές φιλοφρονήσεις, η γυναίκα αυτή είπε ότι είχε πληροφορίες ότι άτομα που συνδέονται με τη Ρωσία χρηματοδοτούσαν την Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών και υποστήριζαν την κυρία Κλίντον”, είπε ο γιός του προέδρου, σύμφωνα με τους Τάιμς.

“Οι δηλώσεις της ήταν αόριστες, διφορούμενες, και δεν έβγαζαν νόημα. Δεν δόθηκαν λεπτομέρειες ή αποδείξεις, ούτε προσφέρθηκε (να τις δώσει). Έγινε γρήγορα προφανές ότι δεν είχε πληροφορίες σημασίας”, είπε.

Το Κρεμλίνο έχει απορρίψει τα συμπεράσματα των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών ότι η Μόσχα προσπάθησε να επηρεάσει τις εκλογές ώστε να ωφεληθεί ο Τραμπ, ενώ ο Τραμπ έχει επανειλημμένα αρνηθεί κάθε συμπαιγνία με τη Ρωσία.

Μάλιστα, χθες, ο Βλαντιμίρ Πούτιν διαβεβαίωσε τους ηγέτες των χωρών-μελών των G20 ότι η χώρα του δεν είχε εμπλοκή στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

thetoc